Data Center / Storage — August 24, 2021 at 9:56 am

Cum cresc riscurile strategiile tradiționale pentru protecția datelor

by

Cityscape of Ho Chi Minh City in Vietnam and network connection concept , Network in center of heart business district near Saigon riverEconomia digitală conduce la stocarea datelor în tot mai multe silozuri, iar protecția tradițională a datelor nu oferă siguranță, administrare și securitate într-un mod simplu, unificat și automat. Ca urmare, provocările privind protecția datelor rămân preocupări cheie pentru IT.

Echipele IT spun că recovery time objects (RTO), recovery point objects (RPO) și backup-ul sunt verigi slabe în strategiile de recuperare în caz de dezastru și continuitatea afacerii. De asemenea, se plâng de pierderea datelor, de lipsa vizibilității lor și de incapacitatea de a îndeplini în mod constant SLA-urile.

Aceste preocupări arată că organizațiile nu sunt încrezătoare în capacitatea actualelor arhitecturilor de protecție a datelor în fața ransomware, gestionarea datelor SaaS sau stocării extinse a datelor.

Conform IDC, doar 29% din date se află acum în centre de date, restul fiind în centre secundare, cloud, edge și endpoint.

blog2-table-IDC-cloud-survey
Source: IDC Multicloud Survey, 2020

Backup-ul vechi nu oferă flexibilitate în gestionarea datelor și nu acoperă cerințele tuturor workload-urilor – aplicații fizice, virtuale și bazate pe cloud, inclusiv SaaS.

Companiile care dezvoltă aplicații native în cloud și workload-uri containerizate utilizează baze de date nestructurate. Conform IDC, gestionarea nestructurată a datelor este una dintre primele 5 provocări de protecție a datelor.

Mediile vechi de protecție a datelor sunt medii statice care se concentrează mai mult pe copiile de rezervă complexe și care consumă mult timp, decât centrate pe aplicație, disponibilitate sau recuperare. Acestea nu valorifică inovațiile, ca AI sau învățarea automată, pentru a detecta, monitoriza și remedia anomaliile.

În timp, organizațiile au adăugat mai multe soluții punctuale redundante din punct de vedere tactic pentru a depăși problemele individuale, ceea ce amplifică complexitatea centrelor de date tradiționale, adaugă riscuri și crește costurile. Cercetările IDC arată că 64% din organizațiile mari cheltuiesc peste 10% din bugetele IT pentru protecția datelor, comparativ cu doar 17% în 2019.

Protecția datelor cu mai multe straturi este imperativă, oferind flexibilitate pentru a satisface nevoile fiecărei aplicații, precum și protecția și conformitatea completă a ciclului de viață al datelor.

Actualele arhitecturi de protecție a datelor sunt rigide și nu oferă constanță sau protecție multistrat, esențiale pentru reziliența cibernetică sau recuperarea după atacurile ransomware.

O abordare pe mai multe niveluri oferită prin software-ul de stocare și backup integrat include o disponibilitate robustă; recuperare granulară mai rapidă; capacități de conformitate; și opțiuni de stocare rentabile pentru păstrarea și arhivarea pe termen lung.

Conform IDC, conservarea datelor trebuie să fie în platforma de colectare a datelor. Backup-urile vechi nu oferă această flexibilitate, nici eficiență și scalare asemănătoare cloud-ului. Protecția datelor are mai puțină legătură cu backup-ul și mai mult cu recuperarea instantanee.

Ce au nevoie afacerile moderne

• Gestionarea unificată a datelor – protecție end-to-end a datelor, de la core la cloud, și disponibilitate pentru aplicațiile cheie
• Acces la capabilități adecvate de gestionare a datelor pentru medii hibride (fizice, virtuale și cloud)
• O platformă de protecție a datelor, esențială pentru reziliența, conformitatea și disponibilitatea datelor

Organizațiile au nevoie de noi competențe, ca disponibilitatea continuă și conformitatea exemplară și capacitățile de încredere digitală. Mediile tradiționale de protecție a datelor nu pot îndeplini aceste cerințe moderne, așa că trebuie resetată baza protecției și sporită reziliența.