Bizpoint, IoT powered by ALLIED TELESIS — October 21, 2021 at 2:16 pm

Investiţiile în IoT le vor depăşi pe cele în cloud

by

Un recent raport publicat de firma de comunicaţii Inmarsat arată că, la nivel global, investiţiile în Internet of Things (IoT) vor ajunge într-o perioadă medie de timp să depăşească investiţiile în toate celelalte tehnologii majore ale momentului.

Internet of things (IOT), devices and connectivity concepts on a network, cloud at center. digital circuit board above global Earth.Pe baza răspunsurilor primite din partea a peste 2000 de factori de decizii din diverse industrii, Inmarsat a ajuns la concluzia că firmele au în plan să cheltuiască în medie 2,8 milioane USD pe soluţii IoT până în anul 2025. Între 2017 şi 2020, IoT a reprezentat în medie şapte la sută din bugetul unei firme, însă procentul va creşte la 10 la sută în perioada următoare.

În acelaşi timp, firmele intenţionează să aloce maxim nouă la sută din bugete pe medii cloud, în jur de şapte la sută pe soluţii de securitate de generaţie următoare şi circa şapte la sută pe soluţii big data analytics.

Cunoscând deja efectele investiţiilor efectuate în IoT, o asemenea atitudine pare mai puţin surprinzătoare. Proiectele IoT au adus firmelor în medie economii de circa nouă la sută din costurile anuale totale, obiectivul declarat pentru viitorul pe termen mediu (până în 2026) fiind acela de atingere a unei cote de 30 la sută.

Nu toate domeniile sunt interesate în aceeaşi măsură de o astfel de perspectivă. În vreme ce companiile din oil & gas par a conduce în topul preferinţelor, firmele din domeniul agricol sunt mai puţin interesate de astfel de proiecte în viitor.

Tags