Analiza — December 1, 2021 at 10:27 am

Top 5 tendințe tehnologice pentru 2022

by

hand businessman writing 2022 number on virtual screen. Business happy new year 2022 cover concept. Faceless man touch 2022 number. New YearConform consultantului în management și tehnologie BearingPoint, principalele cinci tendințe tehnologice pentru 2022 sunt:

1. Inteligență artificială responsabilă
2. Cloud în edge
3. Plasă de cibersecuritate
4. Date și analize încorporate
5. Senzori și mașini conectați

BearingPoint a chestionat aproape 1.000 de specialiști IT pentru a afla care dintre domeniile tehnologice vor fi în centrul atenției în 2022.

„Când vine vorba de tehnologie și modele de afaceri, suntem în mijlocul unei revoluții, și nu le puteți separa pe cele două. Cele cinci tendințe tehnologice pentru 2022 vor aduce schimbări importante. Ele aduc avantaje competitive, crescând eficacitatea operațiunilor și soluțiilor și toate pot fi fundamentul unui nou model de afaceri. Clienții noștri pot beneficia de toate aceste tehnologii.”Stefan Pechardscheck, Global Leader Technology at BearingPoint

Primele cinci tendințe tehnologice din 2022

AI responsabil
Utilizarea AI s-a maturizat, motiv pentru care controlul s-a sporit. Nu mai este suficient ca sistemele AI să funcționeze bine – predicțiile lor trebuie să fie corecte și ușor de explicat clienților și autorităților de reglementare. Aici, apar cadre și bune practici pentru a îndeplini cerințele pentru soluții AI mai robuste și îmbunătățite.

Cloud în edge
Controlul și nevoile de edge computing sunt noile provocări pentru CTO. Adoptarea cloud-ului a transformat organizațiile IT, administrarea și modelele de operare (FinOps, funcții CloudOps). Este nevoie de a aduce capacitățile de calcul mai aproape de utilizatori și de resurse pentru procesarea în timp real și cerințele de control. Edge computing și cloudul independent contrabalansează acum centralizarea extremă a norului.

Plasa de cibersecuritate

Conform Bearingpoint, ar trebui să existe o abordare distribuită a securității rețelei cu perimetre individuale în jurul fiecărui punct de acces, mai degrabă decât o abordare atotcuprinzătoare tradițională de sus în jos. Mesh-ul de securitate cibernetică este o abordare arhitecturală distribuită pentru un control cibernetic scalabil, flexibil și de încredere. Mesh-ul schimbă accentul de la protejarea unui perimetru IT tradițional (analog cu un „oraș cu ziduri”) la o abordare mai modulară care centralizează orchestrarea politicilor, dar distribuie aplicarea securității cibernetice.

Date și analize încorporate

Companiile de succes au o abordare holistică și încorporează continuu date și analize în afacere. Ele urmăresc noile tendințe și se adaptează în consecință, dar merg întotdeauna pe un itinerariu cu inițiative și studii de caz care le conduc spre obiectivele lor. Companiile trebuie să definească și să prioritizeze studii de caz practice și de perspectivă și să adopte un plan holistic. Fără astfel de studii de caz și planuri, analiza datelor nu va merge departe.

Senzori și mașini conectați
Senzorii și mașinile conectate se află în vârful actualei revoluții în plină desfășurare și ne conduc către o lume în care totul este măsurat. Combinația de date senzoriale și analize puternice pe edge și cloud va acționa ca o rampă de lansare pentru inovare și prezicerea viitorului.

Conform studiului BearingPoint benchmark analysis on Resilience, utilizarea eficientă a tehnologiei este o caracteristică cheie a companiilor și organizațiilor reziliente.