Networking, Servicii Profesionale — January 18, 2022 at 2:12 pm

Schimbarea reţelei ca răspuns la nevoia de modernitate

by

Nutz GmbH este o companie germană cu o experienţă de peste 40 de ani în instalaţii electrice, de securitate şi de supraveghere, implementarea de reţele pasive şi active, şi soluţii de clădiri inteligente. În 2017, Nutz a decis să treacă pe plan intern de la reţeaua pasivă la cea activă, în scopul creşterii securităţii şi al modernizării şi pregătirii pentru viitor a reţelei, obiectivul constând în aducerea tuturor componentelor active de reţea din sediul central şi din filialele firmei la un singur standard unificat.

nutz-ss-3840Noua reţea, care a început de la sediul companiei din Bavaria, trebuia să furnizeze securitate, grad înalt de disponibilitate şi nivel ridicat de performanţă, precum şi uşurinţă de gestionare. Înlocuirea diverselor părţi ale reţelei trebuia să aibă loc în timpul orelor normale de program, fără să genereze căderi de reţea sau scăderi costisitoare de performanţe.

Având o relaţie îndelungată cu Allied Telesis, furnizor japonez de soluţii inteligente de networking, Nutz a apelat, firesc, la el pentru conceperea şi realizarea noului proiect. „Am văzut în timp că echipamentele şi soluţiile Allied Telesis sunt fiabile, managementul lor este faci şi eficient, iar nivelul de suport clienţi este remarcabil”, declară Andreas Huber, director IT la Nutz. „Ca atare, a fost normal să apelăm în primul rând la acest partener al nostru pentru rezolvarea problemelor”.

Noua reţea convergentă suportă multe sisteme online şi tehnologii de securitate, cum ar fi telefonie IP, videoconferinţă, stocare de date în cloud, ERP şi prevenirea intruziunilor. Reţeaua permite, de asemenea, un management fluid al construirii ei, prin integrarea automatizărilor de tip clădire inteligentă, controlului accesului şi supravegherii video.

Reţeaua este împărţită în două secţiuni funcţionale. Reţeaua de birou conectează computerele, serverele şi telefoanele IP la resursele online cerute, în vreme ce reţeaua de management al clădirii suportă controlul accesului şi supravegherea video pentru asigurarea unui mediu de lucru securizat. Cele două secţiuni sunt conectate prin intermediul switch-urilor stivuibile de 10 Gigabiţi din seria Allied Telesis x550, plasate în miezul reţelei. Switch-urile XS916MX, x230, GS900 şi GS970M de la Allied Telesis furnizează acces în reţea şi conectivitate pentru toate punctele de acces ale utilizatorilor şi controalelor din clădiri.

Aflată în miezul reţelei, soluţia Virtual Chassis Stacking de la Allied Telesis maximizează disponibilitatea resurselor reţelei, fapt care conferă firmei beneficiare acces continuu şi imediat la informaţii. Soluţia permite obţinerea unei reţele cu adevărat rezistente, cu management simplificat şi zero puncte de cădere, deoarece switch-urile multiple x550 operează ca un singur şasiu virtual. Dacă un dispozitiv sau o conexiune cedează, reţeaua rămâne operaţională, cu utilizarea deplină a tuturor resurselor rămase.

„Noua noastră reţea ne permite să folosim toată expertiza acumulată de noi în domeniile inginerie electrică, tehnologii de date, tehnologii de securitate şi automatizări de clădiri”, adaugă Huber. „Prin intermediul aducerii la realitate a primului tronson al proiectului, clădirea sediului companiei noastre, am creat un exemplu elocvent a ceea se se poate obţine, ceea ce, la rândul ei, ne permite să demonstrăm de ce e capabilă firma Nutz”.