NEWS — July 28, 2022 at 1:32 pm

Sparking Capital autorizat de A.S.F. în calitate de fond și administrator de fonduri de investiții alternative

by

Sparking Capital obține din partea Autorității de Supraveghere Financiară din România acordul de autorizare în calitate de fond de investiții alternativ, în vederea consolidării cadrului de funcționare pe piața locală de capital.

Au fost aprobate atât solicitarea de înregistrare Sparking Capital în calitate de administrator de fonduri de investiții alternative A.F.I.A și înscrierea în registrul public al A.S.F, cât și autorizarea în calitate de fond de investiții alternative F.I.A.

Astfel, Sparking Capital este primul fond de investiții alternative cu capital de risc, care investește în companii de tehnologie, înregistrat de A.S.F în România, în baza legislației nou aprobate.

Vlad Sarca, Vlad Panait & Cristian Negrutiu_Sparking Capital
Vlad Sarca, Vlad Panait & Cristian Negrutiu_Sparking Capital

Vlad Panait, Managing Partner & Founder Sparking Capital: Suntem bucuroși că am reușit să finalizăm procesul de autorizare A.S.F și să fim primul fond cu capital de risc care investește în companii de tehnologie înregistrat în România. Ne-am propus să continuăm planurile de investiții pe plan local și să contribuim în mod constant la dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri. Până la jumătatea anului 2023 avem ca obiectiv major 4-5 investiții noi și o proiecție de buget de peste 3,5 milioane de euro.”

De la înființare până în prezent, compania a investit în start-up-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.

Din portofoliul Sparking Capital fac parte în prezent 12 start-up-uri locale, care provin din verticalele travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaștere a vorbirii, economie circulară ș.a.m.d. Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory și Hyperhuman.