NEW TECHNOLOGY — July 29, 2022 at 10:25 am

Noi facilități bazate pe inteligența artificială disponibile în platforma Microsoft Teams

by

Începând din luna iulie, platforma Microsoft Teams permite subtitrarea și transcrierea în timp real și în limba română. Noua opțiune lingvistică oferă așadar vorbitorilor de limba română, care utilizează platforma, posibilități și mai ample în desfășurarea muncii hibride, prin îmbunătățirea comunicării cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligență artificială.

Microsoft_Teams-romanian-languageSubtitrarea în timp real din Microsoft Teams este o opțiune ce facilitează interacțiunile între participanții la meeting, printr-un acces mai facil la schimbul de informații. Opțiunea creează subtitrări live ale discuțiilor între participanți. Textul este automat scris în partea de jos a ecranului, fiind însoțit și de numele persoanei care vorbește (cu excepția cazului în care vorbitorul alege să nu fie identificat astfel).

Unul dintre beneficiile majore ale acestei facilități este faptul că întâlnirea este mult mai productivă și mai incluzivă pentru persoanele care au deficiențe de auz sau care nu cunosc foarte bine o limbă străină. În plus, subtitrarea automată oferă suport vizual pentru o mai bună înțelegere a discursului, în cazul în care participanții se află într-un loc zgomotos.

Transcrierea în timp real din Microsoft Teams este o caracteristică care permite transcrierea automată în timpul întâlnirilor online, informații importante putând fi ușor localizate după încheierea discuției. În același timp, transcrierile pot fi salvate ulterior pe desktop sau web. O astfel de funcție îmbunătățește productivitatea, deoarece participanții la întâlnire se pot concentra pe comunicarea în timp real și pot accesa transcrierea după ce întâlnirea s-a încheiat, pentru a evidenția anumite aspecte.

„Disponibilitatea subtitrării și transcrierii în timp real în limba română facilitează îndeplinirea sarcinile zilnice și permite o mai bună planificare a timpului. În timpul întâlnirilor online, subtitrările în timp real vor face întâlnirea mai productivă și mai incluzivă pentru toți participanții. Chiar dacă ați ratat un meeting, datorită transcrierilor în timp real, puteți urmări discuțiile care au avut loc și vă puteți concentra asupra informațiilor relevante pentru munca dvs.”, spune Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft Romania.

Cum pot fi accesate noile funcții?

Pentru activarea opțiunii Subtitrare în timp real, trebuie selectat butonul „Activați subtitrări live” din bara de activități (indicată prin trei puncte) din meniul video call-ului. În panoul Subtitrări live din partea de jos a ecranului se poate selecta opțiunea lingvistică și de acolo Limba Română. Subtitrările în limba română vor apărea în partea de jos a ecranului. De asemenea, subtitrările pot fi dezactivate urmând aceiași pași.

Pentru activarea opțiunii Transcriere în timp real, după începerea întâlnirii în Microsoft Teams, trebuie selectat butonul „Începe transcrierea” din bara de activități. După începerea transcrierii, selectați Limba Română. Transcrierea în timp real în limba română se poate vedea în partea din dreapta a ecranului. După finalizarea acesteia, transcrierea va fi salvată în secțiunea de chat a întâlnirii și ulterior poate fi descărcată pe desktop. De asemenea, transcrierea în timp real poate fi dezactivată urmând aceiași pași.