Financiar-Bancar, Servicii IT — September 15, 2022 at 10:06 am

Raiffeisen Bank a lansat serviciul de plăți instant, pe baza soluției Allevo FinTP-Instant

by

Raiffeisen Bank a aderat din septembrie 2022, la serviciul de Plăți Instant pus la dispoziție de Transfond. Pentru a realiza această integrare, Raiffeisen Bank a ales soluția de conectare la serviciul de Plăți Instant furnizată de Allevo.

FinTP InstantServiciul de Plăți Instant asigură transferul banilor între bănci în mai puțin de 10 secunde, valoarea maximă acceptată a unei plăți fiind de 50.000 de lei. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365) între clienții băncilor participante la serviciul de Plăți Instant.

Soluția Allevo asigură procesarea mesajelor de plată în parametrii stabiliți prin schema adoptată de Transfond, având avantajul de a se putea adapta rapid pentru integrarea sistemelor core-banking la serviciul de Plăți Instant, cu impact minim asupra infrastructurii existente a băncilor. FinTP-Instant este o funcționalitate a aplicației Allevo FinTP, aplicație distribuită în regim open source.

„Ne bucurăm să fim parte din acest proiect care s-a finalizat cu succes și să contribuim la produsul lansat de Raiffeisen Bank către clienții săi. Este cel de-al doilea proiect de plăți instant de mare anvergură pe care îl lansăm cu succes alături de clienții noștri. Avem experiența și know-how-ul necesare pentru aceste proiecte care trebuie să respecte parametrii stricți de performanță și disponibilitate conform cerințelor serviciului oferit de Transfond. Încă o dată s-a dovedit că soluția FinTP-Instant, creată de echipa noastră pentru a asigura procesarea tuturor tipurilor de mesaje prevăzute în schema SCT Instant, este o soluție viabilă și eficientă”, a declarat Sorina Bera, Director General Allevo.