Data Center / Storage — December 21, 2022 at 4:08 pm

ELKO: Serverele HPE ProLiant – performanță cu 43 de noi recorduri mondiale cu procesoare AMD Gen11

by

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță disponibilitatea noilor servere HPE ProLiant Gen11 HPE, echipate cu procesoare de ultimă generație AMD EPYC™ 9004, ce oferă performanțe cu până la 99% mai mari și cu până la 43% mai multă eficiență energetică în comparație cu generația anterioară. Noile servere HPE au obținut recorduri mondiale în managementul datelor, sisteme de suport decizional (DSS), Java, SAP Online Transaction Processing (OLTP), redare video și virtualizare.

Noile servere HPE ProLiant Gen11 oferă performanțe cu până la 99% mai mari și cu până la 43% mai multă eficiență energetică în comparație cu generația anterioară, folosind noile procesoare din seria AMD EPYC™ 9004

Aceste servere depășesc concurenții în ceea ce privește gestionarea mai bună a datelor, sisteme suport pentru decizii, procesarea tranzacțiilor online SAP (OLTP), redare video și virtualizare. Până în prezent, serverele HPE ProLiant Gen10 Plus și Gen11 care utilizează procesoare AMD EPYC™ de a treia și a patra generație dețin un total de 43 recorduri mondiale.

ELKO HPE ProLiant Gen11_1Serverele HPE ProLiant Gen11 sunt proiectate pentru lumea hibridă oferind o experiență intuitivă de operare în cloud, un nivel avansat de securitate definit prin design și performanță optimizată pentru orice sarcină de lucru care i se încredințează. Serverele oferă suport pentru o gamă largă de tipuri de aplicații moderne, inclusiv AI, analiză, aplicații native cloud, aplicații grafice ce solicită intensiv resurse, învățare automată (machine learning), infrastructură desktop virtuală (VDI) și virtualizare.
Folosind combinația dintre puterea procesoarelor AMD și arhitectura dezvoltată în propriile laboratoare de cercetare, HPE a obținut recorduri mondiale în gestionarea datelor, sisteme de suport decizional, Java, SAP Online Transaction Processing (OLTP), redare video și virtualizare.

Serverele HPE ProLiant Gen11 s-au clasat pe primul loc în 28 de benchmark-uri, iar aceste performanțe se transpun într-o serie de beneficii extrem de importante pentru utilizatorii lor:

Astfel, serverele HPE ProLiant Gen11 accelerează inițiativele de modernizare centrate pe date, cu performanțe cu 56% mai bune la sistemele de suport decizional pe Microsoft® SQL Server 2022 Enterprise Edition pentru servere cu două procesoare. În plus, acestea îmbunătățesc rentabilitatea investiției pentru soluțiile de data analitycs cu cel mai bun raport preț/performanță la nivel mondial pentru servere cu un singur procesor.

Companiile care aleg să se bazeze pe serverele HPE ProLiant Gen11 își îmbunătățesc rezultatele cu o viteză de procesare a tranzacțiilor cu 60% mai mare în medii SAP în diverse industrii, cum ar fi logistică, servicii financiare, producție și retail.

Organizațiile care operează în domeniul serviciilor media digitale obțin o performanță Java optimizată de până la 2 ori mai mare pe servere cu un singur procesor, iar prelucrarea imaginilor cu performanță de 2 ori mai mare la randarea video accelerează timpul de intrare în producție. De asemenea, echipamentele eficientizează cu 70% performanța centrelor virtuale de date pentru serverele cu două procesoare.

ELKO HPE ProLiant AMD EPYC 2Performanță și extensibilitate cu procesoarele AMD EPYC™

Lansate în luna noiembrie, procesoarele AMD EPYC™ din a patra generație aduc arhitectură, tehnologie și caracteristici de ultimă generație centrului de date modern. Construite pe nucleul „Zen 4”, nucleul cu cel mai înalt nivel de performanță de la AMD, procesoarele oferă performanță de lider, eficiență energetică și ajută clienții să accelereze modernizarea centrelor de date pentru transferul cu viteze mai mari al datelor folosite în aplicații.

Cu până la 96 de nuclee într-un singur procesor, noile procesoare AMD EPYC le permit clienților să implementeze mai puține servere și mai puternice pentru a continua să-și satisfacă nevoile de calcul. Acest lucru le permite să genereze o mai mare flexibilitate în centrul de date, care poate fi valorificată pentru a aborda obiectivele de sustenabilitate a afacerii și pentru a genera dividende în lumea reală.

Printr-o abordare „Security by Design”, AMD continuă să ofere funcții de securitate îmbunătățite. Seria de procesoare AMD EPYC din a patra generație se extinde pe AMD Infinity Guard, un set de ultimă generație de caracteristici care oferă straturi fizice și virtuale de protecție. Cu un număr de două ori mai mare de chei de criptare în comparație cu generațiile anterioare, procesoarele EPYC de a patra generație îi ajută pe clienți să păstreze datele în siguranță, indiferent dacă sunt stocate local, în cloud sau în stocare.

Specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a afla mai multe informații despre linia de servere HP Enterprise. Pentru mai multe detalii, nu ezitați să luați legătura cu noi la RO_HPE@elko.ro.