Data Center / Storage — January 19, 2023 at 3:49 pm

Extinderea portofoliului de servere Dell PowerEdge oferă mai multă performanță, inclusiv o inferență AI de până la 2,9 ori mai mare

by

Dell Technologies (NYSE:DELL) extinde portofoliul de servere cel mai bine vândut din industrie1, cu încă 13 servere Dell PowerEdge de ultimă generație, concepute pentru a accelera performanța și fiabilitatea în calculul performant din centrele de date centrale, cloud-uri publice de mari dimensiuni și locații edge.

Read the english version of this article

PowerEdge MX7000 with BlanksNoua generație de servere PowerEdge de tip rack, tower și multi-nod, cu procesoare Intel Xeon Scalable de generația a 4-a, include software Dell și progrese tehnice, cum ar fi noul design Smart Flow, pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a costurilor. Capacitățile Dell APEX extinse vor ajuta organizațiile să adopte o abordare as-a-Service, permițând operațiuni IT mai eficiente care să valorifice la maximum resursele de calcul, minimizând în același timp riscurile.

„Clienții apelează la Dell pentru servere ușor de administrat, dar sofisticate și eficiente, cu capacități avansate pentru a susține sarcinile de lucru critice pentru afaceri”, a declarat Jeff Boudreau, președinte și director general al Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. „Noua noastră generație de servere Dell PowerEdge oferă inovații de neegalat care ridică ștacheta în materie de eficiență energetică, performanță și fiabilitate, simplificând în același timp modul în care clienții pot implementa o abordare Zero Trust pentru o mai mare securitate în toate mediile lor IT.”

Noile servere Dell PowerEdge sunt concepute pentru a răspunde nevoilor unei game de sarcini de lucru solicitante, de la inteligență artificială și analytics până la baze de date de dimensiuni mari. Portofoliul extins anunțat în noiembrie 2022, care include familia de servere PowerEdge XE cu GPU NVIDIA H100 Tensor Core și suita NVIDIA AI Enterprise software se bazează pe progresele din domeniul inteligenței artificiale și al învățării automate.

Servere noi pentru furnizorii de servicii cloud

Serverele Dell PowerEdge HS5610 și HS5620 oferă soluții optimizate, adaptate pentru furnizorii de servicii cloud care gestionează centre de date de mari dimensiuni, multi-vendor. Disponibile atât în factorii de formă U, cât și 2U, aceste noi servere cu două socket-uri sunt disponibile cu Dell Open Server Manager, o soluție de gestionare a sistemelor bazată pe OpenBMC pentru a simplifica gestionarea flotei de servere multi-vendor.

Performanță mai mare și management mai simplu

Noua generație de servere PowerEdge vine cu performanțe îmbunătățite, inclusiv Dell PowerEdge R760, care oferă o inferență AI de până la 2,9 ori mai mare pe procesoarele Intel Xeon Scalable de generația a 4-a cu Intel Deep Learning Boost și Intel Advanced Matrix Extensions. PowerEdge R760 oferă, de asemenea, o creștere cu până la 20% a numărului de utilizatori VDI și cu peste 50% mai mulți utilizatori SAP Sales & Distribution pe un singur server, comparativ cu generația anterioară. Sistemele PowerEdge pot fi comandate cu unități de procesare a datelor NVIDIA Bluefield-2 pentru a oferi capacități suplimentare pentru sarcinile de lucru, pentru eficiență energetică în implementări private, hibride și multicloud.

Îmbunătățirile aduse Dell monitoring software și noile servicii facilitează și mai mult managementul serverelor:

• Dell CloudIQ – Software-ul Dell combină monitorizarea proactivă, învățarea automată și analiza predictivă, oferind în același timp o viziune cuprinzătoare a serverelor, indiferent unde se află acestea. Actualizările includ progrese în ceea ce privește prognoza performanțelor serverelor, operațiuni de întreținere selectivă și o nouă vizualizare a virtualizării.

Servicii Dell ProDeploy – Serviciul Dell ProDeploy Factory Configuration livrează servere PowerEdge gata de instalare și preconfigurate cu sistemul de operare preferat de client, hypervisor software și setările pentru RAID, BIOS și iDRAC. Serviciul Dell ProDeploy Rack Integration livrează și instalează servere PowerEdge ideale pentru companiile care își extind ecosistemul centrelor de date sau care trec printr-o modernizare IT.

Dell iDRAC9 – Pe măsură ce clienții caută o mai mare automatizare și inteligență a serverelor, Dell Remote Access Controller (iDRAC) face ca sistemele Dell să fie mai ușor de implementat și diagnosticat, fiind echipat cu funcții actualizate, cum ar fi Certificate Expiry Notice, Telemetry for Dell Consoles și monitorizare GPU.

„Având în vedere că îmbunătățirile în tehnologia de secvențiere genomică și noile metode de laborator determină creșterea volumului de date, fluxurile de date vor continua să se extindă în viitor. Pentru a ne asigura că inovația continuă, trebuie să procesăm datele rapid și eficient”, a declarat Dr. Pete Clapham, Informatics Support Group Leader, Wellcome Sanger Institute. „Serverele Dell PowerEdge sunt bine concepute, au securitate încorporată și oferă performanța care ne permite să accelerăm descoperirile științifice și să aducem mai repede inovația în lume.”

Conceput pentru sustenabilitate

Serverele Dell PowerEdge sunt proiectate cu gândul la sustenabilitate, oferind clienților o îmbunătățire de trei ori a performanțelor, comparativ cu serverele PowerEdge din generația a 14-a cu procesoare Intel Xeon Scalable lansate în 2017, ceea ce duce la un spațiu necesar mai mic și la o tehnologie mai puternică și mai eficientă în toate sistemele din generațiile următoare.5
Principalele caracteristici includ:

Designul Dell Smart Flow – O nouă caracteristică din cadrul suitei Dell Smart Cooling mărește fluxul de aer și reduce puterea ventilatoarelor cu până la 52% față de serverele din generația anterioară.6 Designul Smart Flow susține o performanță mai mare a serverelor cu o putere mai mică necesară pentru răcirea sistemelor.

Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0 software – Clienții pot gestiona mai bine obiectivele de eficiență și răcire, pot monitoriza emisiile de carbon și pot seta plafoanele de putere cu până la 82% mai rapid pentru a limita consumul global de energie. Cu ajutorul instrumentului îmbunătățit de stabilire a obiectivelor de sustenabilitate, clienții pot determina utilizarea globală a serverelor, consumul de energie al mașinilor virtuale și al instalațiilor, detectarea scurgerilor pentru sistemele de răcire cu lichid și multe altele.

Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) – Patru servere Dell PowerEdge de nouă generație vor fi disponibile cu EPEAT silver, iar 46 de sisteme cu EPEAT bronz. Eticheta ecologică EPEAT este o certificare globală de top, acoperind produse și servicii din sectorul tehnologic care demonstrează o decizie de achiziție responsabilă.

„Centrul de date modern de astăzi necesită îmbunătățiri continue ale performanței pentru sarcini de lucru complexe, cum ar fi AI, ML și VDI”, a declarat Kuba Stolarski, research vice president, IDC Enterprise Infrastructure Practice. „Pe măsură ce operatorii de centre de date se străduiesc să țină pasul cu cererea acestor sarcini de lucru avide de resurse, trebuie să acorde prioritate și obiectivelor de mediu și de securitate. Cu noul său design Smart Flow, împreună cu îmbunătățirile aduse instrumentelor de gestionare a energiei și a răcirii, Dell oferă organizațiilor îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește funcționarea eficientă a serverelor, alături de creșterile de performanță brută din cea mai nouă generație de servere.”

Fiabilitatea și securitatea pe primul plan

Serverele PowerEdge de ultimă generație contribuie la accelerarea adoptării Zero Trust în mediile IT ale organizațiilor. Dispozitivele verifică în mod permanent accesul, presupunând că fiecare utilizator și dispozitiv reprezintă o potențială amenințare. La nivel hardware, silicon-based hardware root of trust, cu elemente care includ Dell Secured Component Verification (SCV), ajută la verificarea securității lanțului de aprovizionare, de la proiectare până la livrare. În plus, autentificarea multifactor și iDRAC integrată verifică utilizatorii înainte de a acorda accesul.

O experiență de calcul scalabilă și modernă

Clienții care caută flexibilitate OpEx pot utiliza serverele PowerEdge sub formă de abonament prin Dell APEX începând de astăzi. Utilizând colectarea avansată a datelor și măsurarea pe bază de procesor pe oră, clienții pot adopta o abordare flexibilă pentru a evita costurile asociate cu supra aprovizionarea nevoilor lor de calcul.

În cursul acestui an, Dell Technologies va extinde portofoliul Dell APEX pentru a oferi servicii de bare metal compute on-premise, în locații edge sau în facilități de colocare. Serviciile vor fi disponibile prin intermediul unui abonament lunar previzibil și ușor de configurat prin intermediul consolei APEX, permițând clienților să își satisfacă volumul de lucru și nevoile operaționale IT cu resurse de calcul scalabile și sigure.

„Generația a 4-a a procesoarelor Intel Xeon Scalable are cele mai multe acceleratoare integrate dintre toate procesoarele de pe piață, pentru a ajuta la maximizarea eficienței performanței pentru aplicațiile din lumea reală, în special cele bazate pe inteligența artificială”, a declarat Lisa Spelman, Corporate Vice President and General Manager, Intel Xeon Products. „Cu cea mai recentă generație de servere Dell PowerEdge, Intel și Dell continuă colaborarea solidă în ceea ce privește furnizarea de inovații care creează o valoare comercială reală, încorporând în același timp o scalabilitate și o securitate de top de care au nevoie clienții.”

Disponibilitate
• Dell PowerEdge R760 va fi disponibil global din februarie 2023.
• Dell PowerEdge HS5620, HS5610 va fi disponibil global din aprilie 2023.
• Alte servere Dell PowerEdge de ultimă generație vor fi disponibile la nivel global în prima jumătate a anului 2023.
• ProDeploy Factory Configuration este disponibil de astăzi la nivel global, iar ProDeploy Rack Integration este disponibil de astăzi în SUA.
• Serviciile Dell APEX compute sunt planificate pentru a doua jumătate a anului 2023.