IT Efficiency / Sustainability — February 21, 2023 at 11:37 am

Atos se află în top 10% companii sustenabile din industria IT, conform Anuarului de Sustenabilitate S&P Global 2023

by

Compania franceză Atos, lider global în transformare digitală, a fost inclusă, pentru al zecelea an consecutiv, în Anuarul de Sustenabilitate S&P Global. Potrivit scorului obținut în această ediție, Atos se află în top 10% companii sustenabile din industria serviciilor IT.   

Sustainability-YearbookAnuarul recunoaște companiile care au demonstrat un grad înalt de sustenabilitate corporativă, grupate în funcție de domeniul de activitate. În cadrul industriei serviciilor IT, Atos a fost clasată în top 10% cele mai sustenabile companii din lume. Per total, au fost analizate 7.800 de companii la nivel global, din 61 de industrii.

În 2022, Atos a obținut un scor S&P Global ESG în cadrul CSA (Corporate Sustainability Assessment) de 85/100, păstrându-și poziția printre companiile cu cele mai bune performanțe la nivel mondial pe segmentul ESG (Environmental, Social & Governance).  Compania franceză a primit în mod constant scoruri ESG excelente, ceea ce i-a asigurat includerea în indicii Dow Jones Sustainability (atât DJSI Europe, cât și DJSI World) în ultimii opt, respectiv zece ani consecutiv.

„Angajamentul nostru față de sustenabilitate și comunicarea transparentă a progreselor noastre a contribuit la diferențierea Atos. Suntem mândri să ne clasăm între primele 10% companii din industria serviciilor IT la nivel mondial, ceea ce reprezintă o dovadă a dezvoltării continue și a angajamentului nostru față de sustenabilitate, precum și a excelenței în ceea ce privește practicile ESG”, a declarat Diane Galbe, Senior Executive Vice President, Atos.

Aceste rezultate se adaugă la recunoașterea internațională a Atos ca lider în domeniul sustenabilității și practicilor ESG. Printre altele, Atos a primit un rating “AAA” (pe o scară de AAA-CCC) în cadrul evaluării MSCI ESG Ratings 2022, a fost recompensată cu un premiu Platinum din partea EcoVadis, un statut Prime în cadrul evaluării ESG efectuate de ISS în anul trecut și a fost selectată în cadrul prestigioasei „A List 2022” a CDP pentru abordarea schimbărilor climatice.