NEW TECHNOLOGY — February 27, 2023 at 2:25 pm

Schneider Electric și Capgemini – parteneriat pentru accelerarea automatizării industriale 5G, susținut de Qualcomm

by

La MWC Barcelona 2023, Schneider Electric, Capgemini și Qualcomm Technologies, Inc. și-au anunțat colaborarea pentru o soluție de ridicare automată 5G, prima de acest fel. Companiile și-au unit eforturile pentru proiectarea și instalarea soluției în cadrul laboratorului Schneider Electric din Grenoble, Franța. Înlocuind conexiunile prin cablu cu sisteme wireless și realizând conexiunile fără fir existente din sistemul de automatizare industrială al Schneider Electric, soluția de rețea privată 5G demonstrează modul în care se poate simplifica și optimiza implementarea tehnologiei digitale la scară în amplasamentele industriale, de la fabrici de oțel la porturi.

Schneider Electric si Capgemini – parteneriat pentru accelerarea automatizarii industriale 5G, sustinut de QualcommDe la industria aeronautică și auto până la producția și transportul de oțel, aplicațiile de ridicare joacă un rol esențial în lanțul de aprovizionare și operațiunile de producție, unde materialele și mărfurile grele sunt transportate pe o distanță de câteva sute de metri. Aceste aplicații de tip macara sunt concepute pentru a funcționa în medii industriale dure, de exemplu, la temperaturi extreme și pe distanțe mari.

„Transformarea digitală îi ajută pe clienții Schneider Electric să genereze progrese semnificative în ceea ce privește productivitatea, eficiența și sustenabilitatea, dar nicio companie nu o poate face singură”, a declarat Marc Lafont, Vice President, Innovation and Upstream Marketing, Schneider Electric. „Schneider Electric a fost întotdeauna un susținător al colaborării și al inovației care vine odată cu transformarea digitală. Această soluție inovatoare de ridicare end-to-end, 5G private network, este un exemplu perfect al importanței colaborării între orgaizații, pe măsură ce o vom testa pe site-urile utilizatorilor finali în acest an. În plus, pe termen scurt, vom susține mai multe studii de caz de utilizare industrială 5G în diverse aplicații de producție, automatizare hibridă și automatizare a proceselor. Pe termen mediu, vom experimenta o integrare mai profundă a tehnologiei 5G în echipamentele noastre de automatizare.”

Sistemele automate de ridicare cresc productivitatea, siguranța și performanța operațională, dar necesită timpi de reacție rapizi, precizie și fiabilitate ridicate, disponibilitate 24/7 și capabilități atât manuale, cât și autonome. De asemenea, mai multe sisteme trebuie să coexiste în aceeași rețea cu camere video pentru monitorizare și operare de la distanță și PLC-uri (Programmable Logic Controllers) pentru diferite funcții de control, inclusiv funcții de automatizare, control de la distanță și siguranță. Caracteristicile native de latență scăzută ale 5G permit sistemului să înlocuiască cablurile de fibră optică în operațiunile de control de la distanță, abordând nevoia de a simplifica complexitatea rețelei, de a reduce firele și de a oferi conectivitate fiabilă pe termen lung.

Capgemini a lucrat cu Schneider Electric pentru a proiecta o soluție 5G optimizată end-to-end și pentru a identifica rezultatele de business în studiul de caz de utilizare industrială al Schneider Electric. De asemenea, a oferit suport pentru integrarea sistemelor, bazat pe ultimele inovații Qualcomm Technologies și a asistat Schneider Electric să integreze rețeaua 5G în ceea ce privește implimentarea acestor soluții, pentru a dezvolta și optimiza sistemul. Expertiza Schneider Electric în automatizarea industrială, combinată cu experiența Qualcomm Technologies în tehnologiile wireless, inovații compute și AI, plus analiza practică a Capgemini în implementarea rețelelor și integrarea sistemelor se intersectează pentru a îmbunătăți performanța, eliminând în același timp complexitățile, ceea ce duce la un timp mai rapid de lansare pe piață și la îmbunătățirea KPI pentru clienții soluțiilor de ridicare automată.

Soluția de ridicare 5G private network:
• Înlocuiește conexiunile cu fir și alte conexiuni wireless pentru mai multe fluxuri critice de control PLC și fluxuri video sensibile la timp, care acoperă numeroase situații de utilizare
• Funcționează în banda de frecvență radio de 3,8 GHz, cu o rețea centrală Athonet de nivel enterprise și Airspan Small Cells folosind platforma Qualcomm® FSM™100 5G RAN, îmbunătățind semnificativ performanța conectivității și permițând noi cazuri de utilizare.

Dincolo de funcțiile sale industriale de bază, sistemul de ridicare automatizat Private 5G poate fi acum folosit pentru a oferi modalități de utilizare digitale suplimentare, cum ar fi operatori augmentați, activați de XR (realitate eXtended) și dispozitive portabile.