NEWS — February 28, 2023 at 9:35 pm

Rezultate Digi Communications N.V. pentru anul încheiat la 31 decembrie 2022

by

Digi Communications N.V. a înregistrat creșteri a veniturilor consolidate ale Grupului, și a altor câștiguri, cu 18,3% față de anul precedent, ajungând, astfel, la 1,5 miliarde de Euro. EBITDA ajustată a marcat o creștere de 7,4%, de la an la an, până la 506 milioane de Euro. EBITDA ajustată (înainte de IFRS 16) a crescut cu 6,6%, până la 428 milioane de Euro.

Vizual Digi CommunicationsGrupul și-a consolidat bazei de clienți, depășind 20,8 milioane de RGU, ceea ce reprezintă o majorare de 15,4%, de la an la an. Segmentul de telefonie mobilă a atins 9,1 milioane, la nivel de grup.
În România, segmentul serviciilor mobile a atins 4,9 milioane de RGU, o evoluție de 18,1%, de la an la an, serviciile de internet fix au înregistrat o creștere de 11,2%, comparativ cu anul anterior, până la 4,2 milioane de RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu și satelit) s-a majorat cu 5,9%, de la an la an, până la 5,4 milioane de RGU.
Operațiunile din Spania și-au consolidat poziția, la nivel de grup, datorită creșterii excepționale a bazei de utilizatori de telefonie și de internet fix, +74% față de anul precedent, până la 1,1 milioane de RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 27,7% și a atins un total de 3,8 milioane RGU.
Continuând strategia de expansiune din ultimii ani, DIGI a obținut, prin intermediul asocierii cu Citymesh NV, parte a grupului IT Cegeka, drepturi de utilizare a unor frecvențe din spectrul mobil și în Belgia, cu intenția de a furniza servicii de telecomunicații performante. Astfel, Grupul operează în prezent în 5 țări europene.