Cloud Computing / Edge — March 15, 2023 at 9:51 am

Transformarea digitală și beneficiile soluțiilor Cloud alimentează cererea de servicii în Centrele de Date eficiente energetic

by

Companiile optează mai des pentru managementul datelor și aplicațiilor în centre dedicate, în locații sigure. Beneficiile sunt multiple, de la reducerea costurilor, creșterea securității și oferirea unei infrastructuri digitale care susține dezvoltarea și diversificarea activității și concentrarea pe core business. În acest context, M247 Europe, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de hosting, conectivitate și administrare date din România, a anunțat recent că își va dubla bugetul de investiții pentru a putea susține cererea.
DC1

Flexibilitate în stocarea datelor

Mediul de business are o dinamică accentuată, influențată și de evoluțiile tehnologice. Digitalizarea serviciilor a evoluat în ultimii ani, iar centrele de date cresc în importanță, prin capacitatea de stocare oferită și posibilitatea de adaptare continuă. Managementul datelor în cloud este o componentă estențială pentru multe companii din România.

Astfel, soluția de Public Cloud de la M247 Europe permite deja multor companii gestionarea datelor la cel mai înalt nivel de securitate și flexibilitate, la costuri reduse comparativ cu stocarea la sediul companiilor. Produsul s-a dovedit ideal pentru organizațiile în dezvoltare.

Capacitatea de stocare din centrele de date M247 a crescut de cinci ori doar în ultimii ani. Portofoliul de parteneri care beneficiază de găzduire a datelor în aceste centre este extins, incluzând companii din industria de banking și insurance, gaming & gambling, software, precum și healthcare și retail.

Viitorul centrelor de date eficiente energetic

Multe companii fac pasul spre externalizarea serviciilor pentru stocarea datelor și pentru a reduce consumul de energie și costurile, serverele din locație dovedindu-se energofage. În centrele de date, consumul este considerabil eficientizat. În plus,  M247 investește în dotarea cu echipamente de top pentru a obține un consum energetic minim, cele două centre de date din București fiind deja încadrate la categoria Green Data Center.

Dublarea investițiilor și capacității din centrul de date din București

M247 Europe investește acum în creșterea capacității centrelor de date și furnizarea de servicii de stocare date la standarde ridicate pentru proiecte cu un consum energetic mare.

La opt ani de la inaugurarea primului său centru de date din București, M247 Europe are deja în plan deschiderea unui al treilea punct de lucru.

„Ne-am propus pentru perioada următoare dublarea capacitatății centrelor de date din locațiile curente. În plus, implementăm un proiect amplu de creștere a puterii energetice, menit să sprijine cererea de servicii care solicită putere superioară. Cele două proiecte vin în sprijinul companiilor românești în dezvoltare, interesate de extinderea prezenței regionale, precum și a companiilor multinaționale care văd în București un important centru regional pentru activitățile derulate”, a declarat Bogdan Gavriluță, Director Vânzări M247 Europe.

Proiectul prevede un design pentru high power/high density cabinets și va fi gândit pentru a acoperi cât mai multe nevoi ale companiilor de externalizare a serviciilor de management al datelor, la eficiență înaltă, pentru a ține pasul cu digitalizarea accentuată, în contextele geopolitice actuale.