Data Center / Storage — July 11, 2023 at 10:34 am

Cum să obții cea mai bună infrastructură IT

by

Știai că 80% dintre companii mai rulează fluxuri de lucru si aplicatii on premise, iar acest lucru le împiedică inițiativele de transformare digitală? Însă, pandemia, automatizarea, noile modele de muncă la distanță și atacurile frecvente de securitate cibernetică au forțat tot mai multe organizații să aleagă tehnologii cloud computing și o infrastructură IT administrată. În acest context incert, cloud-ul a apărut ca soluție salvatoare, oferind scalabilitate, flexibilitate și siguranță necesare pentru a prospera în vremuri incerte.

de Alexandru Trifu, HyperCubic IT Solutions

Blog-templates-9Cu toate acestea, migrarea în cloud nu trebuie privită ca eveniment singular. Este mai degrabă o călătorie, caracterizată prin evoluția constantă a nevoilor business-urilor, pe măsură ce se dezvoltă și apar noi tehnologii. O abordare eficientă a acestui demers este asemănătoare cu a te apuca de grădinărit alături de un profesionist: de la fertilizarea solului la îngrijirea plantelor și designul peisagistic, fiecare strat reprezintă un element eșențial în construirea unei grădini excelente (sau a unei infrastructuri IT robuste, care să susțină dezvoltarea pe termen lung a afacerii tale). În cele ce urmează vom explica ce elemente îți pot oferi o infrastructură în cloud pe care să te poți baza.

Primul strat: solul sau construirea continuității în business

Solul servește ca baza pentru plante și furnizează nutrienți și stabilitate. În contextul infrastructurii IT, acest strat ar reprezenta construirea unui sistem fiabil și sigur care asigură continuitatea afacerii. După cum și-au dat seama rapid organizațiile în ultimii ani, elementul de bază de care depinde succesul afacerilor constă în capacitatea de a rămâne disponibil clienților și de a menține operațiuni neîntrerupte. În consecința, companiile s-au angajat într-o călătorie pentru a-și reimagina și reproiecta infrastructura IT, asigurând funcționarea perfectă a fiecărui aspect, indiferent de context.

› Cum menținem continuitatea în business, concret?

Infrastructure as a Service adaptat nevoilor de business: permite companiilor să adauge sau să elimine rapid putere de procesare și stocare pentru a se adapta la nevoile fluctuante ale afacerii. Această agilitate asigură faptul că afacerile pot scala infrastructura în funcție de cerere, optimizând alocarea resurselor și eficiența costurilor. Prin utilizarea IaaS, companiile obțin flexibilitatea de a răspunde prompt la schimbările pieței, la creșterea activității clienților sau la fluctuațiile sezoniere, fără a fi nevoie de investiții semnificative inițiale sau de supradimensionare a infrastructurii.

Backup as a Service și Disaster Recovery cloud based: ai siguranța unei copii de rezervă a datelor companiei tale pe un server cloud extern. Această opțiune este mai eficientă din punct de vedere al costurilor și al timpului, cu avantajul suplimentar de a fi gestionată de un furnizor extern. În plus, companiile pot adăuga, modifica și elimina date din aceste sisteme externe după cum consideră de cuviință, fără a fi nevoite să-și scaleze propria infrastructura IT.

> Securitatea este o prioritate pentru afacerea ta? Citeste mai multe despre cum să abordezi strategia de securitate cibernetică pas cu pas, aici.

Al doilea strat: Creșterea, întreținerea și predictibilitatea costurilor

Acest strat se concentrează pe îngrijirea plantelor, crearea condițiilor potrivite pentru creștere și menținerea sănătății lor. În contextul infrastructurii IT, acest strat ar sublinia predictibilitatea costurilor prin optimizarea proceselor, asigurarea alocării eficiente a resurselor și minimizarea costurilor de întreținere și operaționale. O infrastructură în cloud ar trebui să ofere o anumită transparență în ceea ce privește costurile. Cu toate acestea, prețurile predictibile reprezintă o provocare mai dificilă de realizat cu unele furnizori de servicii cloud. Există multe aspecte de luat în considerare pentru a evita să plătiți mai mult decât este necesar și, de asemenea, pentru a putea prognoza clar costurile.

> Cum obținem predictibilitate în costuri, concret?

Pay-as-you-go: IaaS permite utilizatorilor să plătească doar pentru resursele și serviciile de infrastructură pe care le utilizează într-un anumit interval de timp. Astfel, se pot estima și controla mai eficient costurile, deoarece vei plăti doar pentru ceea ce utilizezi, în loc să achiziționezi tehnologii hardware sau software costisitoare.

Scalabilitate: Un alt avantaj al IaaS este posibilitatea de a scala resursele de infrastructură în funcție de necesități. Poți adăuga sau elimina rapid putere de procesare, stocare și alte resurse pentru a te adapta cerințelor în timp real. Aceasta îți permite să optimizezi costurile, deoarece plătești doar pentru resursele de care ai nevoie într-un anumit moment.

Eliminarea cheltuielilor de capital: Prin Infrastructure as a Service, companiile au un control mult mai mare când vine vorba de CAPEX vs OPEX deoarece nu mai sunt nevoite să achiziționeze în mod direct resursele IT necesare pentru a menține propriile servere, optimizând astfel costurile de întreținere și administrare IaaS. Ca urmare a utilizării tehnologiilor cloud, aproape 80% dintre companii economisesc bani și își îmbunătățesc productivitatea și securitatea.

Ultimul strat: un pic de peisagistică, design și flexibilitate

În final, ai nevoie să-ți personalizezi spațiul exterior pentru a se potrivi cu nevoile tale. În contextul infrastructurii IT, IaaS oferă flexibilitate prin furnizarea unui mediu virtual în care poți configura, gestiona și scala resursele de infrastructură în funcție de nevoile afacerii. Acest lucru permite să te adaptezi rapid la cerințele fluctuante și să ai control deplin asupra resurselor, platformelor și serviciilor utilizate.

> Cum obținem flexibilitate, concret?

Scalabilitate orizontala: IaaS permite scalarea resurselelor de infrastructură orizontal, adăugând sau eliminând rapid mașini virtuale, capacitate de stocare sau putere de procesare, în funcție de necesități. Acest lucru va permite să vă adaptați rapid la variațiile cererii și să optimizați utilizarea resurselor.

Abordare de tip cloud hibrid: Prin combinarea unei soluții data center cu IaaS, poți beneficia de avantajele ambelor medii. Această abordare de tip cloud hibrid permite o alocare dinamică a nevoilor. Se poate utiliza data center-ul pentru date sensibile sau aplicații mai vechi care necesită o proximitate mai mare, în timp ce IaaS poate fi folosit pentru resurse scalabile și noi proiecte.

> Ai nevoie de servicii Data Center? Descoperă ce îți poate oferi centrul de date Hypercubic.

Servicii complementare: Dacă alegi servicii de administrare, ai avantajul și unor servicii suplimentare, cum ar fi servicii de securitate, servicii de backup și recuperare în caz de dezastre (BCDR), servicii de monitorizare și raportare, servicii de gestionare a identității și accesului etc. Aceste servicii completează infrastructura virtuală și îți oferă un set mai larg de opțiuni pentru a vă satisface nevoile.

Și, ce fel de grădină vrei să ai? Nevoile tale când vine vorba de infrastructura IT sunt personalizabile

Chiar dacă administrarea infrastructurii IT în cloud este întotdeauna complexă, merită efortul. Renunțarea la întreținerea propriului sistem este similară cu a avea un specialist care să te ajute să îți amenajezi grădina, dar tu decizi care e bugetul, ce fel de flori îți plac și care cum ai vrea să arate în final. Ai posibilitatea de a alege soluția potrivită și de a o adapta în funcție de nevoile tale, astfel încât compania ta să se poată concentra pe ceea ce face cel mai bine. Noi gestionăm servicii IT cel mai bine, așa că poți conta pe specialiștii noștri.

De peste 14 ani, HyperCubic este un partener strategic pentru peste 100 de businessuri de toate dimensiunile. Oferim o gamă completă de servicii IT gestionate în cloud: IaaS (infrastructure as a service și propriul data center), BaaS și BCDR (Backup as a service și Business Continuity & Disaster Recovery), securitate cibernetică (Firewall as a Service) și ITSM (IT Services Management level 1, 2, 3 si 4).

Dacă dorești să-ți accelerezi transformarea digitală și să-ți dezvolți afacerea în ritmul tău, suntem la un mesaj distanță.