Energie&Utilitati — August 2, 2023 at 1:04 pm

Schneider Electric va moderniza și automatiza întreaga rețea de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei

by

Schneider Electric a semnat un contract pentru furnizarea de echipamente de medie tensiune (MT) și software de management al rețelei pentru a moderniza rețeaua de distribuție electrică a Serbiei. Acest proiect de modernizare a rețelei la nivel național își propune să îmbunătățească fiabilitatea rețelei, reducând întreruperile de curent și durata acestora.

English version

Schneider ElectricActualizarea va îmbunătăți calitatea furnizării de energie electrică și, astfel, va consolida serviciul furnizat de operatorul sistemului de distribuție din Serbia – Elektrodistribucija Srbije (EDS) și clienții săi.

În calitate de furnizor de tehnologie lider pe piață, Schneider Electric are produsele conectate, software-ul și expertiza necesare pentru a moderniza, automatiza și transforma întreaga rețea MT a țării. Rețelele digitalizate ale viitorului îmbunătățesc eficiența energetică, accelerează integrarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și eoliană, echilibrează cererea și oferta de energie și facilitează astfel tranziția la energie verde. Capacitățile de gestionare a datelor sprijină eforturile de optimizare și decarbonizare a consumului de energie pe partea de cerere.

Modernizarea și digitalizarea rețelei ajută, de asemenea, la identificarea celui mai bun mod de configurare și operare a rețelei de distribuție existente, care poate reduce sau amâna investițiile mari de capital în construirea centralelor electrice – economisind fonduri publice și limitând pierderile.