NEWS — September 19, 2023 at 3:13 pm

Uni Systems, furnizor de servicii de securitate cibernetică pentru ENISA

by

Uni Systems a obținut 21 de contracte-cadru de servicii (7 pe poziția 1, 8 pe poziția 2 și 5 pe poziția 3, împreună cu un contract la nivelul intregii Uniuni Europene) pentru Agenția pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA) pentru a sprijini ENISA în furnizarea de servicii complete de securitate cibernetică în 20 din cele 27 de state membre ale UE.

logo_unisystemsScopul contractelor, câte unul pentru fiecare dintre cele 20 de state membre, este de a întării securitate cibernetică a infrastructurii statelor membre, deschizând calea către un spațiu digital mai sigur și mai rezilient în întreaga Uniune Europeană.

Uni Systems va sprijini și va asista ENISA în furnizarea de servicii de securitate cibernetică – ex-ante (servicii împotriva unor potențiale amenințări iminente la adresa securității cibernetice) și ex-post (servicii care răspund la un incident real de securitate cibernetică). Aceste servicii furnizate de ENISA sunt menite să completeze eforturile statelor membre ale Uniunii Europene și ale celor de la nivelul Uniunii de a-și îmbunătăți în continuare pregătirea și capacitatea de a răspunde la incidente sau crize de securitate cibernetică la scară largă.

Printre serviciile cheie pe care le va furniza Uni Systems se numără:
1. Sprijin pentru exerciții de securitate cibernetică și evaluări ale capacităților, inclusiv dezvoltarea de scenarii de testare, desfășurarea de exerciții de securitate cibernetică și evaluarea maturității în materie de securitate cibernetică în statele membre ale UE.
2. Asistență tehnică pentru gestionarea incidentelor, inclusiv analiza incidentelor de securitate a informațiilor, analiza artefactelor și a probelor criminalistice și coordonarea răspunsului la incidente.
3. Asistență cu privire la evaluarea amenințărilor, inclusiv punerea în aplicare a proceselor de evaluare a amenințărilor, evaluări specifice ale amenințărilor și analiza peisajului amenințărilor.

Contractele, în valoare de 18 000 000 de euro și cu o durată de 36 de luni, sunt atribuite în cascadă și angajează Uni Systems ca principal sau unic contractant de servicii pentru Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Letonia și Suedia, și ca al doilea sau al treilea contractant de servicii în cascadă pentru Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Belgia, Cipru, Grecia, România și Irlanda.


Agenția pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA) este agenția Uniunii dedicată atingerii unui nivel comun ridicat de securitate cibernetică în întreaga Europă. ENISA contribuie la politica UE în materie de securitate cibernetică, sporește fiabilitatea produselor, serviciilor și proceselor informatice cu ajutorul sistemelor de certificare a securității cibernetice, cooperează cu statele membre ale Uniunii Europene și cu organismele UE și ajută Europa să se pregătească pentru provocările cibernetice de mâine.