Data Center / Storage — November 6, 2023 at 11:12 am

Vertiv investește în unitatea de producție din Irlanda de Nord

by

Vertiv jobs announcement Staff at Vertiv, Campsie, following the announcement of approx 200new jobs. Included are Vertiv CEO, Giordano Albertazzi, Philip O’Doherty, managing director of E&I business, Vertiv, Mel Chittock, interim CEO, Invest NI, The Mayor of Derry and Strabane, Councillor Patricia Logue, Colum Eastwood, Foyle MP, during a tour of the Campsie Credit © Lorcan Doherty

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi o investiție semnificativă în unitatea de producție din Campsie, Derry / Londonderry, creând aproximativ 200 de locuri de muncă calificate și contribuind la economia Irlandei de Nord. Sprijinită de Invest Northern Ireland, investiția Vertiv va consolida și mai mult sectorul de producție și inginerie al Irlandei de Nord, deja foarte dezvoltat și avansat.

Vorbind despre investiție, Karsten Winther, președintele Europei, Orientului Mijlociu și Africii la Vertiv, a declarat: „Suntem încântați să realizăm această investiție care va sprijini creșterea afacerilor noastre în EMEA și la nivel global și ne va ajuta să satisfacem cererea puternică a pieței pentru soluțiile noastre de infrastructură, determinate în principal de digitalizare și de adoptarea AI. Vertiv se concentrează pe rezolvarea celor mai importante provocări cu care se confruntă centrele de date, rețelele de comunicații și facilitățile comerciale și industriale de astăzi, cu un portofoliu de soluții de alimentare, răcire și infrastructură IT. Această nouă investiție ne va sprijini obiectivul.”

Vertiv jobs announcement Vertiv CEO, Giordano Albertazzi, right, with Philip O’Doherty, managing director of E&I business, Vertiv, and Mel Chittock, interim CEO, Invest NI during a tour of the Campsie site following the announcement of approx. 200 new jobs Credit © Lorcan Doherty

Philip O’Doherty, managing director pentru afacerea E+I la Vertiv, a adăugat: „Derry nu a fost singura locație pe care am luat-o în considerare pentru această facilitate, dar a ieșit prima în listă când ne-am dat seama de calitatea forței de muncă locale, de mediul de afaceri competitiv din perspectiva costurilor și ușurința cu care putem stabili legături și colabora cu colegiile și cu universitățile pentru a ne sprijini planurile de cercetare și dezvoltare. Sprijinul din partea Invest NI a fost, de asemenea, crucial pentru decizia noastră de a alege Irlanda de Nord.”

Departamentul pentru Economie responsabil de Academiile de Competențe Asigurate (Assured Skills) va ajuta la ocuparea a 72 de locuri de muncă prin furnizarea de instruire în domeniile de competențe necesare în instalații electrice și mecanice.

Mike Brennan, secretar permanent la Departamentul pentru Economie, a salutat investiția Vertiv, declarând: „Acest anunț de noi locuri de muncă din partea Vertiv este o veste excelentă pentru Nord-Vest, susținând locul Irlandei de Nord în sectorul Advanced Manufacturing (producției de vârf) și dezvoltând în continuare economia noastră sub-regională.

„Academiile de Competențe Asigurate au un istoric de înzestrare a participanților cu abilitățile de care angajatorii au nevoie pentru a înflori și a crește. În plus, participanților la aceste Academii de Competențe Asigurate care finalizează formarea li se garantează un interviu de angajare pentru un rol la Vertiv și vor fi puternic poziționați pentru succes.”

Salutând investiția, Mel Chittock, CEO interimar al Invest NI, a declarat: „Summitul pentru investiții din septembrie a prezentat inovația și punctele forte tehnologice ale Irlandei de Nord într-o serie de sectoare. Anunțul de astăzi al Vertiv demonstrează atracția pe care companiile internaționale o au pentru Irlanda de Nord atunci când caută o locație optimă pentru creștere.”
„Invest NI lucrează pentru a realiza Viziunea 10x a Departamentului pentru Economie de a crea o economie productivă, bazată pe inovație și pe exporturi în Irlanda de Nord, realizând totodată o distribuție mai echitabilă a oportunităților pentru toți oamenii noștri prin echilibrul regional. Această investiție în sectorul de producție avansată din nord-vest, care este unul dintre clusterele noastre prioritare, ne aduce cu un pas mai aproape de a realiza acest lucru.”

0211Vertiv012Vertiv recrutează activ pentru posturi vacante în inginerie și în alte roluri. Compania are o strategie puternică de diversitate și incluziune și încurajează femeile să aplice pentru posturi, cu scopul de a atrage mai multe femei în carierele STEM la Vertiv. De asemenea, va folosi această oportunitate pentru a dezvolta programul său de ucenicie deja de succes, în scopul atragerii de absolvenți și ucenici în roluri calificate cu normă întreagă.

Acest anunț este cea mai recentă dezvoltare în amprenta globală de producție a Vertiv. Compania operează în peste 130 de țări, oferind un portofoliu extins de soluții și servicii de energie, răcire și infrastructură IT, care se extind de la cloud până la rețelele edge.

Pentru mai multe informații despre Vertiv și recrutare în Derry / Londonderry și alte locații cheie din întreaga lume, vizitați Vertiv.com.