Enterprise Software — January 30, 2024 at 10:40 am

Raportare obligatorie complet automatizată cu SBS e-Transport

by

Ultimele modificări la codul fiscal, adoptate la finele anului trecut prin OUG nr. 115/2023, vizează, prin altele, și sistemul național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat, RO e-Transport.

Intrată oficial în vigoare de la 1 ianuarie 2023, obligativitatea înregistrării în RO e-Transport viza inițial doar transporturile de bunuri având risc fiscal ridicat. Acum, prin OUG 115/2023, începând cu 15 decembrie 2023, în Sistemul RO e-Transport s-a introdus obligația monitorizării tuturor transporturilor rutiere internaționale de bunuri aferente operațiunilor de import/export/achiziții intracomunitare/livrări intracomunitare), indiferent de categoria de bunuri transportate.

e-transport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BITSoftware a  lansat încă de anul trecut serviciul SBS e-Transport, iar specialiștii noștri sunt pregătiți să vă ajute la implementarea și utilizarea corectă a sistemului e-Transport, astfel încât să fiți în permanență în conformitate cu cerințele ANAF și să evitați orice fel de sancțiune.

SBS eTransport este serviciul în cloud dezvoltat de echipa BITSoftware care facilitează transmiterea informațiilor către ANAF referitoare la transporturile rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României, în conformitate cu legislația.

Sistemul național RO e-Transport asigură monitorizarea din partea ANAF a acestor transporturi prin generarea unui cod unic de înregistrare pentru fiecare transport – UIT, ce va fi menționat în clar pe documentele însoțitoare ale transportului.

UntitledFuncționalități oferite de SBS e-Transport

• Accesul securizat și gestionarea autentificării operării cu serviciul ANAF

• Obținerea de coduri unice de înregistrare pentru fiecare transport – UIT

• Conversia în format XML a datelor despre transport pentru fiecare cod UIT

• Transmiterea/completarea informațiilor de transport aferente fiecărui cod UIT

• Stocarea datelor aferente fiecărui UIT.

Deoarece activitatea acoperită de aceste servicii are o semnificație financiar – contabilă sau necesita supraveghere și interacțiune cu operatori umani, accesul la servicii este disponibil interactiv prin interfață, dar și programatic (API).

Clienții noștri s-au pregătit încă de anul trecut pentru a fi în conformitate cu cerințele ANAF și au trecut la utilizarea serviciului SBS e-Transport. Împreună cu aceștia, echipa noastră a derulat multiple sesiune de testare, raportare şi validare, astfel încât să ne asigurăm că totul este perfect funcţional.

De ce SBS e-Transport?

Scalabilitate infinită, sistemul poate gestiona volume uriașe de date

Sistem deschis, serviciul SBS e-Transport este disponibil atât clienților noștri de sisteme ERP, cât și altor utilizatori de aplicații software de business

Procesare automată, care scade considerabil riscul de apariție a unor erori și implicit invalidarea declarației

Respectarea cerințelor obligatorii

Evitarea sancțiunilor sau amenzilor din partea ANAF

 

Puteți solicitați aici o prezentare SBS e-Transport.