Data Center / Storage — March 20, 2024 at 5:24 pm

Schneider Electric colaborează cu NVIDIA în proiectarea centrelor de date AI

by

Schneider Electric a anunțat colaborarea cu NVIDIA pentru a optimiza infrastructura centrelor de date și a deschide calea către progrese inovatoare în inteligența artificială (AI) edge și tehnologii digital twin.

English version

cloud or data center, 3d rendering

Schneider Electric își va valorifica expertiza în infrastructura centrelor de date, iar NVIDIA pe cea în materie de tehnologii avansate AI pentru a lansa primele scheme publice de design, de referință pentru centrele de date AI. Aceste design-uri vor redefini standardele pentru implementarea și utilizarea AI în ecosistemele centrelor de date, marcând un reper semnificativ în evoluția industriei.

Având în vedere că aplicațiile AI câștigă popularitate în toate industriile, dar și necesită mai multe resurse decât tehnologiile de calcul tradiționale, nevoia de putere de procesare a crescut exponențial. Creșterea AI a determinat transformări și a generat complexități notabile în proiectarea și operarea centrelor de date, operatorii centrelor de date făcând eforturi pentru a construi și pune în funcțiune rapid instalații stabile din punct de vedere energetic, care sunt atât eficiente din punct de vedere energetic, cât și scalabile.

„Deschidem porțile către viitorul AI organizațiilor interesate”, a declarat Pankaj Sharma, vicepreședinte executiv, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric. „Combinând expertiza noastră în soluțiile pentru centre de date cu cea a NVIDIA, lider în tehnologiile AI, ajutăm organizațiile să depășească limitările impuse de infrastructura centrelor de date și să acceseze întregul potențial al AI. Colaborarea noastră cu NVIDIA deschide calea către un viitor mai eficient, sustenabil și transformator, susținut de AI.”

În prima fază a acestei colaborări, Schneider Electric va lansa proiecte de design de referință de ultimă oră pentru centrele de date, adaptate pentru clusterele de calcul accelerate NVIDIA și construite pentru procesarea datelor, simulări din inginerie, automatizare a designului electronic, formulare de medicamente asistată de computer și AI generativ. O atenție specială se va pune pe distribuție, pe sistemele de răcire cu lichid și pe sistemele de control concepute pentru a asigura punerea în funcțiune simplă și operarea fiabilă pentru clustere cu densitate extremă. Prin această colaborare, Schneider Electric își propune să ofere deținătorilor și operatorilor de centre de date instrumentele și resursele necesare pentru a integra fără probleme soluții AI noi și în evoluție în infrastructura lor, sporind eficiența implementării și asigurând o funcționare fiabilă pe toată durata ciclului de viață.

Răspunzând cerințelor în evoluție ale sarcinilor de lucru AI, schemele de design vor oferi un cadru complex pentru implementarea platformei de calcul accelerate NVIDIA în centrele de date, optimizând în același timp performanța, scalabilitatea și sustenabilitatea generală. Partenerii, inginerii și liderii centrelor de date pot utiliza aceste modele de referință pentru camerele existente ale centrelor de date, care trebuie să suporte noi implementări de servere AI de înaltă densitate și noi versiuni de centre de date care sunt complet optimizate pentru un cluster AI răcit cu lichid.

„Prin colaborarea noastră cu Schneider Electric, oferim modele de design de referință pentru centrele de date AI folosind tehnologiile de calcul accelerate NVIDIA de ultimă generație”, a declarat Ian Buck, Vicepreședinte Hyperscale și HPC la NVIDIA. „Acest lucru oferă organizațiilor infrastructura necesară pentru a valorifica potențialul inteligenței artificiale, impulsionând inovarea și transformarea digitală în toate industriile.”

Pe lângă design-urile de referință ale centrelor de date, AVEVA, o subsidiară a Schneider Electric, își va conecta platforma digital twin la NVIDIA Omniverse, oferind un mediu unitar pentru simulare și colaborare virtuală. Această integrare va permite colaborarea perfectă între designeri, ingineri și părțile interesate, accelerând proiectarea și implementarea sistemelor complexe, contribuind în același timp la reducerea timpului de lansare pe piață și a costurilor.

„Tehnologiile NVIDIA îmbunătățesc capacitățile AVEVA de a crea o experiență de colaborare realistă și captivantă, susținută de datele și capabilitățile tehnologiei inteligente digital twin AVEVA”, a declarat Caspar Herzberg, CEO al AVEVA. „Împreună creăm o realitate virtuală industrială complet simulată, în care puteți simula procese, modela rezultatele și efectua schimbări în realitate. Această îmbinare a inteligenței digitale și a rezultatelor din lumea reală are potențialul de a transforma modul în care industriile pot funcționa mai sigur, mai eficient și mai sustenabil.”

În colaborare cu NVIDIA, Schneider Electric intenționează să exploreze noi cazuri de utilizare și aplicații în diverse industrii și să-și dezvolte viziunea de a genera schimbări pozitive și de a modela viitorul tehnologiei.