Business — March 28, 2024 at 12:11 pm

Record: Activele utilizatorilor depășesc 100 miliarde de dolari în platforma Binance

by

În prima săptămână a lunii martie, valoarea totală a activelor utilizatorilor gestionate de Binance a depășit, pentru prima data, pragul de 100 de miliarde de dolari, din momentul transparentizării deținerilor de active prin intermediul sistemului de dovadă a rezervelor (proof-of-reserves – POR) din noiembrie 2022.

BinanceA 16-a analiză a POR, realizată în prima zi a lunii martie, a arătat rezerve foarte apropiate de această cifră de referință. Pe măsură ce intrările puternice și creșterea prețurilor activelor digitale au continuat pe parcursul lunii, a fost depășit pragul de 100 de miliarde de dolari, în scurt timp.

Depășirea pragului de 100 de miliarde de dolari este o dovadă a încrederii continue în Binance și a performanței robuste a piețelor cripto. Săptămânile recente au arătat o creștere remarcabilă și susținută a prețurilor activelor digitale, tendință care a avut un rol semnificativ în creșterea valorii activelor utilizatorilor gestionate prin platforma Binance.

Această perioadă de dinamică pozitivă a pieței, cuplată cu fluxuri din ce în ce mai puternice către platformă, subliniază atât entuziasmul crescând pentru criptomonede, cât și încrederea pe care utilizatorii o acordă Binance ca platformă de încredere pentru fondurile lor.

Transparența în gestionarea fondurilor și angajamentul față de siguranța activelor utilizatorilor sunt pilonii principali care susțin această încredere. Elementul central al acestei formule este sistemul POR al Binance, care permite oricui să verifice deținerile agregate ale activelor utilizatorilor și, de asemenea, oferă utilizatorilor individuali capacitatea de a verifica dacă fondurile lor sunt păstrate în siguranță.

De la înființarea sa, cu suport pentru mai multe token-uri importante, POR a evoluat semnificativ, acceptând acum 31 de active digitale și încorporând soluții avansate precum zk-SNARKs pentru a îmbunătăți confidențialitatea și robustețea. Acest sistem nu numai că asigură utilizatorilor o acoperire de 1:1 a activelor lor în orice moment, dar stabilește și un nou standard de transparență printr-o combinație de criptografie Merkle tree și interogări zero-knowledge. Această abordare permite verificarea soldului net total al activelor utilizatorilor fără a compromite confidențialitatea individuală, un pas crucial înainte pentru a asigura încrederea și securitatea în ecosistem.

Publicarea codului sursă POR și colaborarea activă cu experții în securitate și comunitatea au fost esențiale în rafinarea sistemului. Feedback-ul și auditurile externe au condus la îmbunătățiri continue, evidențiind angajamentul Binance nu doar de a menține, ci și de a ridica standardele industriei.
Conform celei mai recente iterații POR, la 1 martie, Binance deținea peste 103% din fondurile BTC ale utilizatorilor – ceea ce înseamnă la fel de mulți bitcoin pe care utilizatorii i-au depus pe platforma noastră, plus o rezervă suplimentară de 3% – aproape 103,5% din fondurile ETH ale utilizatorilor și până la 110,6% în USDT.