Evenimente — May 22, 2024 at 10:11 am

Bursele ANIS 2024 – ediția 7: Cadrele didactice universitare pot obține granturi de 5.000 de euro/proiect pentru inovație în procesul de predare

by

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță lansarea celei de-a șaptea ediții a programului Bursele ANIS. Ca și în anii anteriori, programul Bursele ANIS se adresează cadrelor didactice tinere care integrează tehnologii noi și metode inovatoare de predare, în cadrul cursurilor sau laboratoarelor din programa universitară.  În program sunt acceptați, ca și anul trecut, titularii de curs și asistenții universitari, dar și doctoranzii.

keyvisual_Burse 2024Proiectele selectate la finalul perioadei de evaluare vor beneficia fiecare de câte o bursă de 5000 de euro.

Calendarul ediției a VII-a a programului Bursele ANIS 2024 este următorul:

Lansarea programului: 22 mai 2023
O sesiune online de informare pentru cei care doresc să aplice: 11 iunie 2024.

La eveniment vor participa atât câștigători din edițiile anterioare care vor împărtăși din experiența lor, cât și membri ai comitetului de evaluare, reprezentanți ai ANIS – organizatorul programului de burse, dar și potențiali candidați care vor avea astfel oportunitatea de a adresa întrebări pentru a clarifica diferite aspect ale programului.

Formularul de înscriere la eveniment este disponibil aici. Scopul seminarului online este de a clarifica toate aspectele participării la Bursele ANIS 2024 astfel încât un număr cât mai mare de cadre universitare și doctoranzi să își poată înscrie proiectele.

Perioadă de înscriere a proiectelor: 2 – 23septembrie 2024.
Gala Bursele ANIS și anunțarea câștigătorilor – 7 noiembrie 2024.

„Faptul că am ajuns la cea de-a șaptea ediţie a programului Bursele ANIS demonstrează an de an că iniţiativa noastră este apreciată de mediul universitar care are nevoie de sprijin permanent pentru a pregăti optim studenții, dar și de companiile tehnologice care contribuie cu granturile și care susțin permanent inovația în educarea viitoarei forțe de muncă. Prin acest program, ANIS oferă o platformă unde eforturile industriei IT pentru a contribui la creșterea competitivității și asigurarea unei forțe de muncă bine pregătite, pot să prindă contur”, a declarat Corina Vasile, Director Executiv ANIS.

În 2024, programul Bursele ANIS propune următoarele categorii la care candidații pot înscrie proiecte:

• Big Data
• Cybersecurity
• Artificial Intelligence/Machine Learning
• Virtual Reality
• Blockchain
• Internet of Things
• HealthTech (TBC)
• AgriTech (TBC)
• Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT).

Eligibilitate

Pentru a fi eligibile, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să fie titulari de curs, asistenţi universitari sau doctoranzi și să integreze în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2024-2025 tehnologii şi metode inovatoare de predare și să se încadreze într-una dintre categoriile menționate.

Cursurile sau laboratoarele propuse trebuie să facă dovada introducerii noilor tehnologii și/sau a unor metode de predare noi și inovatoare în anul universitar 2024-2025. Cursurile și laboatoarele pot fi nou introduse în anul universitar 2024-2025 sau actualizate în proporție de cel puțin 50% în anul curent sau 60% în ultimii doi ani.

Înscrierile pentru ediţia din 2024 sunt aşteptate în intervalul 2-23 septembrie. Ulterior înscrierii, candidaţii selectați vor avea câte un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în luna noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate, în cadrul Galei Bursele ANIS 2024. Regulamentul programului şi criteriile de evaluare pot fi consultate pe site-ul ANIS.

335.000 de euro – valoarea burselor acordate în precedentele 6 ediţii

În ultimii șase ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 67 de proiecte didactice, care au obţinut granturi cu o valoare cumulată de 335.000 de euro. În total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 211 de proiecte, provenind de la 51 de facultăţi, din 14 centre universitare. Totodată, programul a generat mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D.

Granturile sunt susținute în fiecare an de companiile membre ANIS.