Business — June 4, 2024 at 6:18 pm

AUSTRIACARD HOLDINGS AG (ACAG) continuă pe un trend ascendent

by

AUSTRIACARD HOLDINGS AG (ACAG) continuă pe un trend ascendent în primul trimestru al anului.

AUSTRIACARD HOLDINGS LOGO• Veniturile ajustate ale Grupului (excluzând operațiunile din Turcia) au crescut cu 1,4%, până la 89,7 milioane EUR în T1 2024, susținute de creșterea din zona tehnologiilor de transformare digitală și de consolidarea serviciilor de distribuție poștală în România, urmând să se reflecte în soldul anului şi creșterea soluțiilor de plăţi securizate.
• Reţelele puternice din Europa de Vest și din America promit o creștere suplimentară pe tot parcursul anului.
• Îmbunătățirea mixului de vânzări a dus la creșterea profitului brut la 22,5 milioane EUR și la o marjă de profit brut de 25,1%.
• EBITDA ajustat a crescut la 13,7 milioane EUR, ceea ce a condus la o marjă EBITDA de 15,2%.
• Profitul net după impozitare a crescut la 5,0 milioane EUR, marja de profit net crescând la 5,6%.
• În aprilie 2024, acționarii ACAG au plasat 15% din companie către investitori calificați, crescând acţiunile aflate în circulaţie liberă la 28% și sporind semnificativ investibilitatea.

Europa Centrală și de Est, în Q1 2024

Reînnoirile contractelor cheie cu marile grupuri bancare, intrarea pe piața PayTV și achizițiile de clienți din România și Bulgaria subliniază creșterea continuă în regiune. În plus, AUSTRIACARD își extinde activitatea de transformare digitală cu acorduri pentru servicii precum conversia digitală și arhivarea electronică.

Citiți și articol: AUSTRIACARD HOLDINGS AG îşi întărește protofoliul tehnologic prin achiţia LSTech UK

Rezultatele de mai sus confirmă previziunile pentru exercițiul financiar 2024: rămânem încrezători în atingerea obiectivelor noastre pentru întregul an de creștere a veniturilor ajustate de aproximativ 10% și o creștere și mai mare a EBITDA ajustat (10-12%).

Manolis KONTOS 1Vicepreședintele și CEO-ul Grupului AUSTRIACARD HOLDINGS AG, Manolis Kontos, a menționat: „Am început anul 2024 cu performanțe puternice în segmentele geografice din Europa Centrală de Est, precum și în Turcia/Orientul Mijlociu și Africa, şi creşterea veniturilor ajustate cu 23,0% și, respectiv, 34,7%, în timp ce în Europa de Vest, țările nordice și Americi au avut un start mai lent în comparație cu T1 2023, dar cu un flux în creştere din T2 2024. Ca rezultat veniturile ajustate ale Grupului au crescut cu 1,4% la 89,7 milioane EUR.

Trebuie remarcat faptul că T1 2023 a fost un trimestru de creștere extraordinară a veniturilor grupului, care se apropie de 48,7%, față de T1 2022. Creşterea va continua, prin contractele noi din acest prim trimestru ce vor influenţa pozitiv, cu o rată mult mai mare a veniturilor ajustate și creșterea EBITDA ajustat. Am încheiat cu succes contracte importante pentru carduri metalice, am reînnoit acorduri de personalizare și furnizare de carduri cu mari grupuri financiare și vom începe implementarea proiectelor RRF din sectorul public în Grecia.

Pe parcursul trimestrului, în ciuda startului lent creșterea veniturilor ajustate, marja EBITDA ajustat a crescut ajungând la 15,2%, datorită îmbunătățirilor structurale ale mixului nostru de vânzări și ale bazei de costuri.

În conformitate cu strategia noastră de a crește în următorii ani, atât organic, cât și cu achiziții selectate, am încheiat recent achiziția LSTech, o companie cu experiență puternică în cercetare și analiză a datelor, adăugând soluții AI de ultimă generaţie portofoliului nostru, precum și capacitatea de cercetare.

În aprilie, acționarii companiei au plasat 15% din acțiunile companiei, ceea ce duce acţiunile aflate în circulaţie liberă la 28%, în timp ce au crescut semnificativ lichiditatea zilnică. Având în vedere că am fost listați în urmă cu 14 luni fără IPO, acest plasament marchează practic prima intrare a investitorilor instituționali ca acționari.

Suntem pe cale să ne atingem obiectivele pentru final de 2024 cu aproximativ 10% creșterea veniturilor ajustate, însoțită de creșterea EBITDA ajustat.”


DESPRE AUSTRIACARD HOLDINGS AG

AUSTRIACARD HOLDINGS AG este o companie de tehnologie cu peste 130 de ani de experiență și inovație în domeniul gestionării informațiilor, tipăririi și comunicațiilor, ce oferă clienților o experiență de utilizare transparentă și sigură.  Compania oferă un portofoliu complementar de produse și servicii precum: soluții de plată, identificare, carduri inteligente, personalizare, digitalizare și gestionarea securizată a datelor pentru sectoarele financiar, guvernamental și privat general, având peste 2.700 de angajați la nivel internațional și este listată la bursele din Atena și Viena (ACAG).