Data Center / Storage — June 19, 2024 at 2:01 pm

Parteneriatul tehnologic Vertiv – Ballard sprijină utilizarea energiei alternative pentru centrele de date din America de Nord și EMEA

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate și liderul pe piața de celule de combustibil PEM, Ballard Power Systems (NASDAQ: BLDP; TSX: BLDP), au încheiat un parteneriat tehnologic strategic, cu accent pe aplicațiile de alimentare de rezervă pentru centre de date și infrastructuri critice, scalabile de la 200 kW la mai mulți MW.

Ballard Fuel CellsColaborând pentru a demonstra fezabilitatea tehnică și beneficiile pentru clienți ale soluțiilor cu celule de combustie alimentate cu hidrogen, Vertiv a integrat module de alimentare cu celule de combustie Ballard cu sistemul de alimentare neîntreruptibilă (UPS) Vertiv™ Liebert® EXL S1 într-o dovadă de concept (POC) demonstrată cu succes la Vertiv, la sediul din Ohio.

„Deoarece creșterea vertiginoasă a utilizării datelor amplifică cererea de energie și extinderea capacității centrelor de date la nivel global, necesitatea de a gestiona eficient consumul de energie electrică și amprenta de carbon a acestui sector consumator de energie este esențială pentru atingerea obiectivelor net zero”, a spus Nicolas Pocard, vicepreședinte marketing și parteneriate strategice, Ballard. „Parteneriatul strategic dintre Ballard și Vertiv permite ambelor părți să-și valorifice punctele forte respective pentru a oferi soluții avantajoase de energie de rezervă pentru celulele de combustie cu emisii zero de gaze cu efect de seră (GES), care sunt scalabile pentru a satisface cerințele crescânde de energie ale centrelor de date.”

Bazată pe componente pregătite pentru industrie, soluția Power Module H2 de la Vertiv prezentată la unitatea lor din Delaware, Ohio, integrează două cabinete cu celule de combustibil Ballard PowerGen de 200 kW, care alimentează sistemul de rezervă complet funcțional decarbonizat.

FC Inside 3_smSoluția cuprinde un subsistem complet de răcire, echipamente de condiționare a energiei și infrastructură de stocare a hidrogenului integrate cu bateriile Vertiv™ HPL Litiu-Ion, sistemul UPS Liebert® EXL S1 și controlerul de management al energiei Vertiv™ DynaFlex. Soluția Power Module H2 face parte din soluția de microrețea Vertiv Customer Experience Center de 1 MW, care include o matrice solară PV de 1 MW AC și un sistem de stocare a energiei pe baterii Vertiv™ DynaFlex (BESS).

Validarile și testele inițiale au demonstrat funcționarea cu succes a energiei de rezervă cu zero emisii de GES integrată într-o arhitectură de alimentare neîntreruptibilă.

„Adoptarea fără precedent a inteligenței artificiale (AI) și a procesării de înaltă performanță (HPC) determină nevoia de soluții energetice ecologice pentru clienții noștri, cu accent pe alternative energetice cu zero emisii de carbon și cu emisii scăzute de carbon”, a spus Viktor Petik, vicepreședinte Vertiv soluții de infrastructură. „Dovada conceptului de succes al celulei de combustibil cu Ballard oferă o opțiune viabilă pentru clienții care își consolidează strategia de sustenabilitate a centrelor de date și pentru cei care trec la un model Bring Your Own Power (BYOP) pregătit pentru viitor.”

Modulul de alimentare H2 de la Vertiv este o alternativă pentru satisfacerea cererii crescânde de energie ale viitoarelor centre de date și generarea de energie de rezervă cu zero emisii de GES. Sistemul prefabricat și testat în fabrică oferă o infrastructură de alimentare rapidă și scalabilă pentru noile centre de date, precum și capacitatea de a moderniza clădirile existente fără reproiectarea infrastructurii electrice.

Fuel cell containerCu un accent geografic pe America de Nord, Europa și oportunități selectate în alte zone geografice, soluția Vertiv Power Module H2 oferă mai multe avantaje pentru aplicațiile de infrastructură critică:

• Infrastructură de energie complexă cu o singură alimentare
• Generare de energie de rezervă cu zgomot redus și zero emisii GES
• Răspuns rapid la putere dinamică
• Întreținere redusă în comparație cu soluțiile de rezervă cu generatoare diesel
• Backup extins (zile) – limitat doar de capacitatea de stocare a combustibilului
• Amprentă optimizată pentru aplicații la scară MW
• Scalabil în aplicații UPS multi-MW și celule de combustie

Soluția Vertiv Power Module H2 extinde portofoliul de energie Vertiv și reprezintă o contribuție inovatoare la planul „One Vertiv, One World”, prezentat recent, parte a strategiei de afaceri responsabile a Vertiv pentru a permite un viitor mai durabil.

Echipele Vertiv și Ballard vor discuta și demonstra aplicațiile de alimentare standby alimentate cu celule de combustibil pentru centre de date și infrastructuri critice la Smarter E Europe 2024, cea mai mare alianță europeană de expoziții pentru industria energetică, inclusiv Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe și EM-Power Europe. Companiile vor fi în zona expozițională B2, Standul B2 436, în perioada 19-21 iunie.

Citiți mai multe despre noul Customer Experience Center al Vertiv din Delaware aici sau vizitați Vertiv.com.