Pharma & Health, Studii — June 26, 2024 at 9:27 pm

Milioane de zile lucrătoare pe an pierdute în sistemul de sănătate din UE, din cauza imprimantelor defecte

by

Aproape toți angajații din domeniul sănătății, care lucrează direct cu pacienții, pierd timp din cauza tehnologiei neperformante și cer măsuri.

Imagine1

 

 

 

 

 

 

 

Personalul domeniului sanitar din întreaga Uniune Europeană pierde aproximativ 4.970.290 de zile lucrătoare în fiecare an din cauza imprimantelor lente sau care nu funcționează1, potrivit noilor cercetări făcute de Epson în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Într-un context delicat, în care sistemele de sănătate din regiune se confruntă cu o criză de personal2, iar listele de așteptare sunt în continuă creștere3, sondajul efectuat printre 3.400 de membri ai personalului medical care lucrează direct cu pacienții, cum ar fi medici și asistente medicale, dezvăluie legătura dintre tehnologia neperformantă și productivitatea redusă.

Aproape toți respondenții, în proporție de 93%, (unde doar 7% spun că nu pierd deloc timp) din personalul sanitar spun că pierd timp din cauza imprimantelor lente sau nefuncționale în fiecare săptămână. Un sfert (26%) dintre respondenți afirmă că pierd până la 30 de minute, iar 16%, până la o oră. O minoritate notabilă (6%) pierde până la patru ore pe săptămână.

Un procent uimitor de 95% (unde 5% au răspuns că nu se aplică niciuna dintre variante) spun că acest lucru are un impact negativ, provocând întârzieri sau dificultăți în schimbul de informații (44%), actualizarea înregistrărilor pacienților (39%) și efectuarea programărilor (35%). Aproape o treime (32%) au declarat că acest lucru duce la mai multe plângeri din partea pacienților.

În România, respondenții din cadrul sistemului sanitar afirmă, în proporție de 44%, că întâmpină întârzieri sau dificultăți în schimbul de informații, iar 38% spun că apar probleme în programarea pacienților. 31% dintre angajați recunosc că lipsa tehnologiei performante duce la plângeri din partea pacienților.

Ca urmare, 81% dintre personalul românesc din domeniul sănătății spun că ar trebui luate măsuri mai ample în ceea ce privește tehnologia, pentru a nu irosi timp din cauza echipamentelor lente. Același procent de 81% reiese și din răspunsurile tuturor respondenților din întreaga Europă, Orientul Mijlociu și Africa.

Așadar, nu este o surpriză faptul că tot personalul medical, inclusiv cel din România, spune, în proporție de 89%, că departamentul IT sau administrativ ar trebui să furnizeze imprimante care imprimă rapid și necesită mai puțină mentenanță, pentru a reduce dificultățile create de randamentul slab al imprimantelor actuale.

Având în vedere informațiile aflate din acest studiu, amintim și preocupările legate de mediu. 80% dintre respondenții din întreaga zona cercetată sunt de acord că impactul asupra mediului înconjurător al imprimantelor care nu sunt sustenabile reprezintă o îngrijorare personală. În același timp, 76% au spus că este o mare preocupare pentru organizația/consiliul de administrație din care aceștia fac parte.

În România, angajații din domeniul sanitar susțin, aproape cu același procent, cele de mai sus. 73% sunt îngrijorați la nivel personal de problemele de mediu ce pot fi cauzate de lipsa imprimantelor sustenabile. Iar 83% afirmă că această lipsă reprezintă o preocupare la nivel de companie/ instituție.

James Osborne de la Epson Europe spune: „Este o imagine îngrijorătoare. În timp ce mulți ar putea presupune că imprimantele sunt echipamente secundare activității unui angajat care lucrează direct cu pacientul, ceea ce este foarte aproape de adevăr. Tehnologia slabă afectează pacienții, iar practicienii cer măsuri.
Pentru multe organizații, o simplă trecere de la imprimantele laser la imprimantele cu jet de cerneală Heat-Free ar putea ajuta. Imprimantele cu tehnologie Heat-Free au mai puține piese mobile și consumabile de înlocuit, comparativ cu cele cu laser. Astfel se reduce numărul intervențiilor pentru mentenanță4 și se îmbunătățește productivitatea și a satisfacția utilizatorilor”.

Spre deosebire de imprimantele laser, care utilizează procese cu consum mare de căldură, cum ar fi fuzionarea tonerului pe o pagină, tehnologia Heat-Free de la Epson nu necesită căldură în procesul de evacuare a cernelii5, reducând, astfel, necesarul de energie.

Liderii din domeniul sănătății – și în special managerii departamentelor IT – trebuie să ia în considerare afirmațiile personalului care interacționează direct cu pacienții și să facă o schimbare. În acest sens, vor sprijini rezultatele pacienților.

Pentru a afla mai multe despre raport, vezi aici