Evenimente — February 18, 2021 at 3:49 pm

Nokian Tyres deschide al doilea centru de testare anvelope în Europa

by

PHOTOS_604009999_PH_8_EUMPXRHKNVZFFirma finlandeză de producţie anvelope Nokian Tyres a anunţat deschiderea celui de-al doilea centru de testare anvelope în Europa. Acest al doilea centru este situat în Santa Cruz de la Zarza, Spania, şi a beneficiat de o investiţie financiară de 60 milioane euro.

„Am decis să investim în acest centru din Spania pentru că el ne va permite să testăm anvelope de orice fel şi pentru orice tip de vehicol”, a declarat Jukka Moisio, CEO Nokian Tyres. „În cadrul primului nostru centru de testare, din Finlanda, ne puteam ocupa cu precădere de anvelopele de iarnă, şi aveam nevoie de un centru de testare pentru tot anul, iar Spania oferea condiţiile ideale pentru asta.”

Oficialul companiei a adăugat că noul centru de testare a fost gândit din start ca un centru extensiv, cu nu mai puţin de 10 piste diferite de testare la înclinaţii diferite pentru a putea satisface toate cerinţele legate de nevoile de testare.

În plus, centrul a fost gândit cu accentul pe protejarea mediului, întrucât dispune de facilităţi precum panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică.

Conform lui Moisio, centrul va fi deschis în viitor pentru orice tip de client care va dori să testeze propriile anvelope sau ale altor producători.

În apropierea centrului de testare există și un centru pentru vizitatori, spațiu în care vor avea loc lansări de produse și traininguri interne și externe. Pentru a marca moștenirea nordică a companiei, centrul pentru vizitatori este prevăzut și cu o saună tradițională finlandeză, realizată din lemn.