Data Center / Storage — March 5, 2021 at 1:38 pm

Bahnhof și Eaton creează primul centru de date din Suedia

by

Bahnhof, Thule på Tunnelgatan 1 i Stockholm.Eaton și furnizorul de servicii de internet Bahnhof reușesc să creeze primul centru de date din Suedia care să contribuie la piața rezervei de frecvență rapidă (FFR), atunci când există o lipsă de energie electrică în rețea. Prin intermediul Eaton, Bahnhof poate contribui la echilibrarea aprovizionării rețelei electrice, în timp ce este compensat financiar de Svenska Kraftnät (care operează sistemul de electricitate din Suedia).

În iunie 2020, Bahnhof a modernizat una dintre sursele sale de alimentare neîntreruptibile (UPS) existente cu tehnologia EnergyAware de la Eaton la unitatea de server Thule din Stockholm. Scopul principal al sistemului UPS de la Eaton este de a proteja împotriva diferitelor perturbări care pot apărea în rețea, de a contribui la o alimentare neîntreruptă a echipamentelor și, în același timp, de a contribui la utilizarea energiei regenerabile.

UPS-ul Bahnhof cu tehnologie EnergyAware, Eaton Power Xpert 9395P, poate livra rezerva de frecvență rapidă (FFR) către Svenska Kraftnät. Pe lângă protecția împotriva diferitelor perturbări din rețeaua electrică, este acum în măsură să ofere energia neutilizată stocată în bateriile UPS către Svenska Kraftnät, care poate folosi această energie pentru a ajuta la echilibrarea rețelei electrice. Svenska Kraftnät compensează Bahnhof pentru opțiunea de a folosi această energie atunci când este nevoie. Au fost instalate echipamente noi de măsură și comunicare, care permit ca frecvența rețelei să fie măsurată la intervale regulate. Prin urmare, centrul de date Thule va fi primul din Suedia care folosește FFR.

„UPS-ul se asigură că serverele și alte echipamente critice au întotdeauna prioritate, iar Bahnhof poate alege cantitatea de energie pe care dorește să o pună la dispoziție. Acest lucru deschide, de asemenea, calea către un mod diferit de a gândi investițiile în infrastructură sub formă de sisteme UPS. De exemplu, puteți investi într-o capacitate maximă viitoare de la început, și astfel când puteți primi venituri pentru capacitatea altfel neutilizată, ceea ce face foarte ușoară extinderea, deoarece evitați completările sau actualizările complicate”, spune Mathias Jensén, customer managerul de la Eaton.

Proiectul EnergyAware a început în 2019. Scopul EnergyAware este de a determina companiile să sprijine stabilizarea frecvenței.

În schimb, companiile vor fi compensate de Svenska Kraftnät. Valoarea compensației depinde cu cât de multă energie electrică se poate contribui și pentru cât timp.

„Este important pentru noi, la Bahnhof, să putem contribui la rețeaua electrică prin echipamente de care oricum avem nevoie pentru a ne asigura propriile operațiuni. Dacă putem îmbunătăți și calitatea rețelei de energie electrică și să obținem venituri, acest lucru este binevenit”, spune Mikael Wallén, directorul infrastructurii centrelor de date de la Bahnhof.