Networking, Productie — May 25, 2022 at 4:42 pm

Soluţie modernă de reţea în producţie

by

Înfiinţată în 1907, compania AGC Inc. este un producător de talie mondială de produse de sticlă cu sediul în Tokio, Japonia. Actualmente, compania produce în patru zone de interes: sticlă, electronică, produse chimice şi ceramică. Cea mai mare uzină a firmei, cea din Sagamihara, a început, din cauza complexităţii crescânde a gamei de producţie, să se confrunte cu probleme de gestionare eficientă a datelor de producţie. Ca atare, trebuia să găsească modalităţi noi de gestionare şi utilizare eficientă a acestor date.

agcFirma a construit, în acest scop, o reţea nouă de date la sediul uzinei. Bazându-se pe relaţia deja dezvoltată în timp cu Allied Telesis (ATI), unul din cei mai mari furnizori mondiali de soluţii moderne de networking, AGC Inc. a construit noua reţea de date folosind dispozitive ATI controlate central de către soluţia de management AMF de la ATI. Soluţia a ajutat la reducerea semnificativă a poverii de administrare IT, precum şi la recuperarea automată în caz de dezastre.

Noua reţea se întinde pe trei clădiri ale uzinei şi dispune de management integrat al switch-urilor centrale, de distribuţie şi edge, care folosesc PoE ca să conecteze şi să alimenteze punctele de acces Wi-Fi şi alte dispozitive de producţie precum senzorii de căldură şi presiune care sunt critici pentru producţia de sticlă. Ca să dispună de un singur panou de vizualizare a întregii reţele, AGC Inc. a adoptat Vista Manager EX, instrumentul de monitorizare şi management al reţelei produs de ATI.

Soluţia Autonomous Wave Controller wireless manager integrată în Vista Manager EX furnizează conectivitate wireless superioară în cadrul întregii uzine, incluzând liniile de producţie, depozitele, distribuţia şi spaţiile de birou. AWC colectează date în mod regulat despre reţeaua uzinei, analizează canalele radio şi aplică aceste informaţii la punctele de acces din întreaga uzină, astfel creând o reţea wireless cu auto-acordare pentru obţinerea celei mai bune performanţe.

Conectivitatea wireless AWC furnizează acum roaming pentru toată lumea, inclusiv pentru personalul care foloseşte dispozitive manuale pe liniile de producţie. Astfel, compania producătoare poate colecta date de producţie în timp real pentru a îmbunătăţi eficienţa şi pentru a reacţiona imediat la orice probleme de stopare a fluxului de producţie, astfel maximizându-se timpii de producţie şi reducându-se pierderile.