Guvernare/Licitatii — July 12, 2016 at 5:06 am

Un nou proiect strategic pentru Comisia Europeană

by

managed-IT-servicesÎn contextul intrării în vigoare, la 1 mai 2016, a noului Cod vamal al Uniunii Europene, DG TAXUD se află în fața unui efort semnificativ de adoptare, la nivel central dar și al fiecăruia dintre cele 28 de state membre, a unor pachete legislative complexe și de mare importanță. Este esențială diseminarea rapidă, corectă și intuitivă a noilor prevederi în rândul autorităților vamale naționale, a operatorilor economici și chiar a publicului.

În vederea atingerii acestor obiective, Comisia Europeană a selectat consorțiul format din companiile SIVECO România și INTRASOFT International pentru a-i furniza, în cadrul contractului cadru B-Train 3, servicii de suport pentru programe de instruire pe multiple direcții în domeniul vamal și al taxelor, soluții de eLearning și servicii de comunicare.

Acest contract cadru, cu valabilitate de 3 ani și valoarea de 9,4 milioane de Euro, poate fi prelungit pentru încă 3 ani.

Programul care va urmează să fie implementat la DG TAXUD va conduce la uniformizarea și eficientizarea operațiunilor vamale și fiscale desfășurate în toate țările UE, contribuind la o punere în aplicare, consistentă, performantă și armonizată a măsurilor legislative comunitare.

În plus, proiectul vine în ajutorul experților și responsabililor din domeniul vamal și fiscal, precum și a operatorilor economici, cărora le pune la dispoziție servicii de informare, formare și certificare, aducându-le la cunoștință exemple de bune practici și promovând schimbul de experiență. În premieră, noul Cod vamal al Uniunii aduce și publicul în relație directă cu autoritatea centrală DG TAXUD, creând necesitatea unei comunicări eficiente și la acest nivel.

Toate aceste demersuri vor crește eficiența punerii în aplicare a reglementărilor UE.