Networking — August 3, 2018 at 5:48 am

Intent-Based Networking de la Allied Telesis oferă o nouă abordare a rețelelor de date

by

ibn

Networking-ul se află la un pas spre o schimbare de paradigmă, prin introducerea Intent-Based Networking (IBN). Această tehnologie promite să furnizeze rețele mai agile, cu mai puține probleme pe dispozitive eterogene, ceea ce oferă, la rândul lor, beneficii de opex redus, performanță optimizată continuu, o mai bună conformitate și o experiență mai bună a utilizatorului. IBN poate face acest lucru pentru că operează configurația rețelei algoritmic, astfel încât să poată răspunde și scala mai repede decât un operator uman.

IBN este un instrument automat care ajută inginerii de rețele să planifice, să proiecteze și să opereze rețele pentru a îmbunătăți agilitatea și disponibilitatea. Permite administratorului să se îndepărteze de la configurarea rezultatelor dorite în liniile de comandă esoterice specifice dispozitivului și, în schimb, să utilizeze o limbă naturală sau o interfață grafică pentru a realiza ceea ce dorește. De exemplu, pot să împiedice membrii grupului de ingineri să acceseze datele de vânzări sau pot să se asigure că există întotdeauna două căi separate între servere. Progresele recente în tehnicile formale de verificare și limbile de modelare, cum ar fi YANG, au permis IBN să devină o soluție practică pentru a răspunde la întrebarea “Este rețeaua mea configurată corect?” Cheia pentru IBN este ciclul continuu de verificare și remediere care verifică în mod constant configurația, care respectă intenția și corectează în timp real.

Mai mult, Allied Telesis are planuri pentru o componentă Intent Translation bazată pe OpenFlow și rețelele definite prin software (SDN). Scopul este ca utilizatorul să specifice numai sursa și destinația dorită a traficului, moment în care configurația necesară va fi calculată automat și aplicată tuturor dispozitivelor intermediare.

În mod evident, cel mai mare beneficiu al soluției IBN provine din verificarea formală a configurației de către componenta de verificare a rețelei. Aceasta verifică faptul că realizarea rețelei respectă intenția și asigură că nu există încălcări ale securității sau încălcări ale politicii. Allied Telesis are experiență în ceea ce privește instrumentele automate de testare și rețelele simulate și se așteaptă să poată folosi acest lucru pentru a produce un instrument capabil să verifice o configurație a rețelei pentru corectitudine. Acest lucru va oferi un instrument de verificare și diagnostic util pentru a ajuta rețeaua să funcționeze fără probleme cu minimul de intervenție umană calificată.

Allied Telesis a început să dezvolte instrumente de gestionare a rețelei autonome acum câțiva ani. Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF) și Autonomous Wireless Controller (AWC) economisesc atât timp cât și costuri, reducând efortul manual necesar pentru a opera o rețea de întreprindere. Recent Allied Telesis a lansat Vista Manager EX ca tablou de bord pentru management care prezintă AMF și AWC pe un instrument grafic unic. Aceste instrumente realizează eficientizarea zilnică de zi cu zi a unei rețele cu fir și fără fir, pentru a elibera resurse umane responsabile de rețea calificate pentru sarcini mai utile.