Aplicatii — February 1, 2016 at 4:27 pm

Exista un erou in fiecare dintre voi a ajutat la salvarea unei vieti

by

exista_un_erou_in_fiecare_dint_nxtjfuq93Duminica, 24 mai, un voluntar de numai 16 ani din programul Exista un erou in fiecare dintre voi a facut diferenta intre viata si moarte, castigand minute esentiale pana la sosirea echipajului medical specializat pentru o victima dintr-un loc public aflata in stop-cardiorespirator.

Voluntarul Mihai Daniel a primit o alerta pe telefonul mobil – barbat, 45 de ani, inconstient si aflandu-se la mai putin de 1000 de m fata de victima a reusit sa ajunga la aceasta si sa inceapa manevrele de resuscitare in maximum 3 minute de la instalarea stopului cardiorespirator, continuand sa le faca pana la sosirea echipajului de paramedici. Interventia voluntarului a reusit sa previna agravarea starii victimei si intrarea acesteia in moarte cerebrala.

Dupa 2 ani de existenta a programului Exista un erou in fiecare intre voi, acesta isi arata zilnic utilitatea. In doar 10 luni de utilizare a aplicatiei mobile, voluntarii au intervenit prin aplicatia mobila la peste 2000 de cazuri, dintre care peste 1400 au fost urgente de cod rosu, deci cu pericol iminent de moarte.

Cu cat creste numarul de voluntari inscrisi in program, cu atat numarul de vieti salvate creste. Pentru a afla mai multe informatii, intrati pe www.existaunerou.ro .