Big Data&Analytics — February 1, 2016 at 5:18 pm

Cum valorifică HP volumele mari de date

by

HP a anunțat extinderea portofoliului de soluții pentru volume mari de date (”big data”), care permite companiilor să obțină informații valoroase din datele proprii și livrează rezultate în timp real.

Conform unei cercetări realizate în numele HP, anul acesta aproape 60% dintre companiile care au participat la studiu vor investi circa 10% din bugetele pentru inovație în soluții pentru volumele mari de date. În același timp, studiul arată că inițiativele privind volumele mari de date au eșuat în cazul a peste o treime din companii. Portofoliul îmbunătățit al HP livrează serviciile și soluțiile necesare pentru a facilita implementarea cu succes a acestor inițiative și a permite organizațiilor să gestioneze avantajos volumul, varietatea, viteza și vulnerabilitatea în continuă creștere ale datelor care pot cauza eșecul acestor inițiative.

hp-havenHP a lansat soluția HAVEn, o platformă analitică pentru volume mari de date, care ajută companiile să folosească în avantajul lor aceste volume utilizând software-ul, echipamentele hardware și serviciile de analiză HP pentru a crea noua generație de aplicații și soluții optimizate pentru analiză.

HP asigură o platformă care unifică indicii analitici pentru volumele mari de date

Soluția HAVEn combină tehnologiile consacrate ale HP Autonomy, HP Vertica, HP ArcSight și HP Operations Management cu inițiative cheie din industrie, cum este Hadoop, permițând clienților și partenerilor:
• Să evite necesitatea achiziționării de soluții și produse provenind numai de la anumiți vendori , oferind o arhitectură deschisă, compatibilă cu o varietate de instrumente pentru indicii analitici.
• Să-și protejeze investițiile cu ajutorul unei varietăți de tehnologii de virtualizare.
• Să obțină rapid câștiguri cu soluțiile hardware cu un grad mare de optimizare.
• Să valorifice 100% informațiile, inclusiv pe cele structurate, semistructurate și nestructurate, prin intermediul portofoliului HP, care include peste 700 conectori disponibili prin platforma HAVEn.

De asemenea, HP și-a extins portofoliul de soluții pentru volumele mari de date cu noi funcționalități care îi ajută pe clienți să construiască și să opereze astfel de soluții.

HP ajută clienții să deblocheze date ascunse și să folosească în avantajul lor informațiile obținute
HP Operations Analytics este prima soluție integrată pentru indicii analitici pentru volume mari de date, construită pe platforma HAVEn. Soluția livrează informații valoroase cu privire la toate aspectele organizaționale de ordin tehnologic, astfel încât companiile să poată livra servicii de o calitate superioară. Soluția permite organizațiilor să consume, să administreze și să analizeze eficient un flux masiv de date operaționale tehnologice dintr-o varietate de produse HP, inclusiv HP ArcSight Logger și portofoliul HP Business Service Management, precum și din surse terțe.

HP Enterprise Services a introdus soluția HP Actionable Analytics Services care îi ajută pe clienți să îmbunătățească gradul de implicare al consumatorilor și să accelereze valorificarea oportunităților de piață identificate. Aceste soluții permit clienților atât să implementeze indicii analitici și să extragă informații valoroase ascunse în volumele mari de date, cât și să eficientizeze procese organizaționale cheie, precum cele referitoare la ofertele pentru consumatori, achiziții, lanțul de distribuție și inventare.


HP îi ajută pe clienți să pornească în călătoria către ”big data”

Divizia HP Technology Services a HP și-a extins soluția Big Data Consulting Practice pentru a ajuta companiile să implementeze cu succes soluțiile pentru volumele mari de date și pentru a asigura performanța optimă a infrastructurii IT și sprijinul necesar pentru cerințele referitoare la gestionarea volumelor mari de date. Noile oferte includ soluții pentru Strategia și Arhitectura IT și Infrastructura sistemului și Serviciile de protecție care îi ajută pe clienți să-și alinieze infrastructura IT și obiectivele organizaționale și să obțină conformitatea cu standardele industriei și regulamentele guvernamentale.

De asemenea, HP a anunțat alte două produse utile pentru parcursul acestei călătorii:
• HP Vertica Community Edition— un software care poate fi descărcat gratuit și care livrează funcționalitățile soluției HP Vertica Analytics Platform Enterprise Edition, fără obligații sau limite de timp, permițând clienților să analizeze până la 1 terabit de date înainte de a achiziționa o soluție pentru întreaga organizație.
• HP Autonomy Legacy Data Cleanup— o soluție pentru gestionarea informațiilor care îi ajută pe clienți să analizeze datele tradiționale, să diminueze costurile și să reducă riscurile, valorificând volumele mari de date. Cu această soluție, organizațiile pot accesa, înțelege, clasifica și îndepărta în siguranță datele neactuale și inutile, reținând acele date considerate valoroase pentru aplicațiile de producție.