Big Data&Analytics — February 1, 2016 at 5:22 pm

Libra Internet Bank a ales IBM Flex System pentru a perfectiona infrastructura IT

by

istock_000020541258smallLibra Internet Bank, furnizor de servicii bancare din România, a anuntat ca va înlocui sistemele utilizate pâna în prezent în infrastructura de productie a aplicatiilor IT ale bancii, cu sisteme de top furnizate de IBM, cu scopul de a mari performanta si eficienta serviciilor bancare.

„Furnizorii de servicii bancare au nevoie de solutii inteligente pentru a transforma si accelera procesele bancare. Sistemele Big Data analitycs au un rol cheie în sprijinirea organizatiilor pentru îmbunatatirea eficientei, cresterea productivitatii, oferind acces extins si rapid la perspectivele de business, ce transforma fundamental modul în care organizatiile interactioneaza si ofera suport clientilor lor”, a declarat Valeriu Nistor, Country Director, IBM România. „IBM Flex System raspunde optim unor astfel de cerinte client”.

Ca urmare a semnarii acestui contract, Libra Internet Bank va putea utiliza IBM Flex System proiectat pentru virtualizare, cu un nivel ridicat de RAS (Remote Access Service) si un plan clar pentru urmatorii ani. Aceste facilitati si capabilitati raspund necesitatilor institutiei – o infrastructura bancara noua, scalabila, usor de întretinut si mult mai eficienta în ceea ce priveste performanta, sistemele de racire a elementelor hardware si consumul energetic. Configuratia Flex System va spori eficienta retelei si a sistemelor de stocare cu 40%.

”O banca orientata spre servicii si aplicatii online, cum este Libra Internet Bank, are o nevoie permanenta de optimizarea infrastructurii IT, care sa tina pasul cu evolutia tehnologiilor de pe piata, sa ne permita spatiu amplu de stocare, suplete in functionarea sistemelor, dar si un grad optim de siguranta si conformitate cu cerintele bancare specifice. E un proces complex, in care ne bucuram sa putem conta pe un partener cu atat de multa experienta cum este IBM. Supportul acordat de partenerul IBM, Cybernet si IBM Innovation Center alaturi de intreaga echipa de specialisti IBM au dus la succesul acestui proiect”, a declarat Florin Barbu, Directorul Diviziei IT, Libra Internet Bank.

Solutia IBM va permite Libra Internet Bank sa extinda portofoliul de clienti, sa optimizeze calitatea serviciilor bancare oferite si sa furnizeze facilitati noi potrivite nevoilor clientilor. Implementarea acestei solutii si a infrastructurii de recuperare a datelor în situatii neprevazute, va oferi Libra Internet Bank un nivel sporit de disponibilitate a serverelor, element cheie pentru sistemele bancare.