Big Data&Analytics — February 2, 2016 at 7:28 pm

Analiza datelor de business în timp real cu Oracle Database In-Memory

by

oracleÎntr-o lume super-dinamică, hiper-conectată şi foarte mobilă, companiile au nevoie instantaneu de informaţie şi de timpi de reacţie foarte mici. Într-un asemenea mediu, companiile trebuie să fie în stare să acţioneze la fel de repede ca şi consumatorii lor, fie că e vorba de relaţii business-to-business sau business-to-consumer, pentru a livra experienţa pe care aceşti clienţi şi-o doresc.

De ani de zile, companiile de tehnologie vorbesc despre “businessul în timp real”. Şi de ani de zile toţi aceşti vendori au livrat doar vorbe, pentru că nu au dispus de gama necesară de tehnologii de nivel global pentru a îndeplini această promisiune. Astăzi însă Oracle schimbă această paradigmă, deoarece Oracle le poate furniza clienţilor săi capabilităţi de procesare in-memory pentru aplicaţii, pentru software intermediar (middleware), baze de date şi sisteme. Oracle Database In-Memory extinde în mod transparent puterea Oracle Database 12c pentru a le permite organizaţiilor să descopere pe loc informaţii şi tendinţe specifice business-ului propriu, simultan cu o creştere a performanţei tranzacţionale. Cu ajutorul Oracle Database In-Memory, utilizatorii pot obţine răspunsuri imediate şi informaţii analitice referitoare la operaţiunile de business, care până acum se puteau obţine doar după mai multe ore de analiză a datelor. Acest lucru le va permite companiilor să ofere o experienţă mai rapidă şi mai bună atât clienţilor interni cât şi celor externi.

Oracle Database In-Memory oferă o performanţă de vârf, fără a restricţiona funcţionalitatea şi fără a accepta compromisuri sau riscuri. Implementarea Oracle Database In-Memory peste orice aplicaţie compatibilă Oracle Database este la fel de simplă precum apăsarea unui buton – nu este nevoie de nicio modificare a aplicaţiei. Oracle Database In-Memory este pe deplin integrată în binecunoscuta tehnologie Oracle Database, care asigură scalarea pe verticală şi pe orizontală, clasificarea stocării pe nivele de prioritate, un nivel de disponibilitate şi securitate care o transformă în cea mai puternică ofertă din industrie.

La un eveniment special organizat la sediul Oracle, CEO-ul companiei, Larry Ellison a descris felul în care posibilitatea de a combina analiza datelor în timp real cu tranzacţii realizate în mai puţin de o secundă, prin aplicaţii pre-existente, le permite companiilor să devină afaceri în timp real care iau decizii rapide, bazate pe date concrete obţinute instantaneu, şi care pot răspunde pe loc la cerinţele clienţilor, pentru a-şi optimiza permanent procesele esenţiale.