Data Center / Storage — February 4, 2016 at 9:12 pm

MySQL Fabric simplifică disponibilitatea şi scalabilitatea ridicată a bazelor de date MySQL

by

 

Pentru a satisface necesitățile impuse de aplicaţiile web şi cloud actuale, Oracle anunţă disponibilitatea generală a MySQL Fabric. MySQL Fabric oferă un sistem integrat care simplifică administrarea grupurilor de baze de date MySQL. Sistemul asigură atât o disponibilitate ridicată – prin detectarea defecţiunilor şi alocarea automată a unei resurse de rezervă – cât şi accesibilitatea prin partiționarea pe orizontală (data sharding).

Oracle continuă să susțină inovația MySQL și anunță disponibilitatea generală a MySQL Fabric, o platformă open source pentru administrarea grupurilor de servere MySQL.

Disponibil pentru descărcare la http://dev.mysql.com/downloads/fabric/, acest sistem integrat şi extensibil simplifică scalarea sau adăugarea unui nivel și mai ridicat de disponibilitate la aplicațiile MySQL.

Caracteristicile și capabilitățile MySQL Fabric

Detectarea automata a erorilor și realocarea automata de resurse de rezervă când este folosit cu MySQL Replication, pentru o disponibilitate ridicată, inclusiv:
– Monitorizarea bazei de date principale; dacă serverul generează o eroare, MySQL Fabric selectează una dintre bazele de date secundare şi o redefinește ca fiind cea principală.
– Direcţionarea automată a tranzacţiilor către serverul principal curent şi distribuirea echilibrată a comenzilor catre toate bazele de date secundare. Dispunerea și starea serverelor sunt transparente pentru aplicaţie.

Partiționarea și repartiționarea orizontală a datelor simplifică administrarea întregului proces de către echipele de dezvoltare, operațiuni, sau DevOps. Aceasta le dă posibilitatea utilizatorilor să:
– permită ca tabelele să fie partiționate orizontal pentru redistribuirea operațiilor de citire și scriere.
– selecteze tabelele care vor fi partiționate orizontal și coloanele care vor fi utilizate drept chei de partiționare orizontală, inclusiv dacă să folosească o mapare de tip HASH sau RANGE.
– Mutarea unor partiții orizontale existente către noi servere sau divizarea lor în mai multe asemenea partiții.

Extensiile la conectorii PHP, Python şi Java permit ca tranzacţiile şi comenzile MySQL să fie direcţionate către serverul corect, eliminând latența suplimentară cauzată de trecerea printr-un proxy.

“Multe dintre cele mai mari aplicaţii de website şi cloud ale lumii se bazează pe replicare și partiționare orizontală MySQL pentru a asigura utilitate şi accesibilitate ridicată,” a declarat Tomas Ulin, vicepreşedinte MySQL Engineering, Oracle. “MySQL Fabric asigură disponibilitate ridicată și detectarea automată a defecţiunilor, realocare automată de resurse și partiționarea orizontală automată a datelor. Prin această platformă integrată open source, Oracle simplifică scalarea sigură a aplicaţiilor MySQL, fie la sediul companiei, fie în cloud.”