Business — February 4, 2016 at 11:08 am

Nou centru regional de cercetare si dezvoltare Siemens in Cluj-Napoca

by

Noua locaţie, deschisă sub brand-ul companiei subsidiare Evosoft, este un centru regional de cercetare și dezvoltare, care desfăşoară proiecte interne în domeniul IT pentru Siemens, precum şi proiecte de dezvoltare software pentru aplicaţii din portofoliul companiei. 

Centrul din Cluj-Napoca este cea de-a patra locaţie deschisă de Evosoft în regiune, după Germania, Ungaria şi Turcia, şi urmează să fie a treia ca mărime după numărul de angajaţi, după Ungaria şi Germania. Situat în Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, noul centru va ajunge la 210 specialiști în implementarea de proiecte software globale și dezvoltare de produse până în 2017. În prezent, echipa numără aproximativ 50 de angajaţi. 

george-costache_ceo-siemens-romania“Istoria Siemens în România datează încă din 1905, când a fost inaugurată prima reprezentanță în București, sub denumirea de Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonima. În urmă cu 10 ani, am deschis cel de-al doilea punct de lucru pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în prezent ne desfășurăm activitatea în 10 filiale și am încheiat anul fiscal 2014 cu o cifră de afaceri de 138 de milioane de euro. România este o țară de importanță strategică în regiunea Europei Centrale şi de Est și un mediu care stimulează inovația, de aceea ne propunem să investim în continuare în potențialul și talentul său”, declară George Costache, CEO al Siemens Romania. 

Investiția Siemens în noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj se ridică la 4,5 milioane de euro și include costurile chiriei pe următorii cinci ani, costurile de amenajare și investiția inițială în infrastructură. Sediul a primit prima certificare ecologică BREEAM din România, calificativ “Very Good”, pentru construcții reabilitate major în urma procesului de reconversie ce s-a bazat pe reutilizarea responsabilă a materialelor existente.

“Extinderea prezenței locale în domeniul IT, prin intermediul acestui nou centru R&D susține strategia Siemens pentru inovație în regiunea Europei Centrale şi de Est. Piața din România este foarte competitivă și oferă avantaje ample pentru dezvoltare tehnologică. De aceea, Siemens urmărește consolidarea centrelor actuale de cercetare și dezvoltare pentru a răspunde permanent necesităților pentru infrastructură și soluții informatice inovatoare la cel mai înalt nivel de calitate”, a declarat Reinhard Pinzer, CFO în cadrul Siemens Austria şi responsabil pentru performanţa financiară a Siemens în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Compania continuă o amplă campanie de recrutare la nivel regional. Ingineri specialişti cu pregătire în IT și absolvenți ai universităților de profil pot aplica pentru poziții de dezvoltatori de software sau produs şi testeri pe www.siemens.ro, la secțiunea Cariere.