Data Center / Storage — February 4, 2016 at 9:03 pm

Omnient propune soluţiile de stocare date Nexsan by Imation

by

 

Compania Omnient, distribuitor autorizat al producătorului Nexsan, o companie Imation, a anunţat recent disponibilitatea pe piaţa românească a celui mai nou portofoliu de soluţii de stocare. Portofoliul este construit din seriile de produse Nexsan E-Series V, Nexsan NST 6000 precum şi solutiile dedicate de arhivare Assureon.

e-seriesv_frontSeria de produse Nexsan E-Series reprezintă un sistem avansat de stocare de tip SAN (Storage Area Network), proiectat pentru organizaţii medii care au nevoie de o soluţie de stocare de foarte mare densitate şi cu grad ridicat de fiabilitate. Expertiza Nexsan în stocarea optimizată din punct de vedere al capacităţii a condus la creşterea la maxim a eficienţei produselor la cele mai mici costuri posibile per TB pentru aplicaţii precum backup de date, stocare date în vrac şi multe altele, toate acestea fiind croite special pentru a se potrivi oricărui mediu de stocare, fie el tradiţional, virtual sau cloud.

Gama E60 oferă 60 de sloturi pentru o capacitate de până la 240 TB în patru module. Gama E48 foloseste maxim 48 de discuri pentru o capacitate de până la 192 TB în patru module, iar gama E18 oferă 18 discuri pentru o capacitate de până la 72TB în 2 module. Fiecare gamă poate fi uşor extinsă cu capacitati suplimentară prin adăugarea unităţilor corespunzătoare de extindere: E18X, E48X sau E60X.

Seria E-Series V dispune de un controller avansat de tip activ/activ, care include folosirea unui controller dedicat, sau a unui “turbopropulsor”, care accelerează generarea de paritate RAID şi dublează performanţa de scriere secvenţială faţă de versiunea anterioară a seriei E-Series.
Asigura o performanţă de top, E-Series V este gama de produse ideală pentru aplicaţii de backup şi recuperare în caz de dezastre, precum şi pentru aplicaţii de stocare vrac de tip continuu „data streaming”.

Produsele din gama Nexsan E-Series asigura o densitate maximă de stocare de date pe unitate de stocare, ceea ce pozitioneza produsul ca leader in industrie, lucru ce este completat cu o eficienţă energetica foarte buna. Se ajunge astfel la o capacitate până la de trei ori mai mare pentru acelaşi spaţiu fizic ocupat de echipamentele clasice. În acelaşi timp, consumul energetic este cu până la 87% mai mic pentru modul de operare în starea de aşteptare.

Arhitectura tolerantă la căderi şi extrem de fiabilă a sistemului asigură o protecţie a datelor din clasa Enterprise. Uşurinţa inovatoare a funcţionalităţilor instalate fac din implementarea şi gestionarea stocării de date o sarcină extrem de facilă pentru administratorii de sisteme cu limitari de resurse. Sistemul vine pre-configurat, astfel încât poate deveni operaţional în zece minute sau mai puţin cu ajutorul ghidurilor de instalare extrem de intuitiv – astfel încât dispare practic necesitatea contractarii altor servicii de instalare sau configurare.

Gama de produse este foarte flexibilă. Suportă tipuri multiple de discuri şi protocoale pentru administratorii care au nevoie de un singur sistem de suportare a diferitelor şi variatelor încărcări de lucru. Se pot folosi discuri SAS/SSD împreună, astfel încât să fie optimizate atât capacităţile de stocare, cât şi aplicaţiile bazate pe performanţe. Porturile de intrare şi ieşire includ porturi 8Gb FC, 1Gb sau 10Gb iSCSI, sau 24Gb SASX4. Cu motoare dual raid pe controller, produsele din gamă furnizează viteză mare de lucru, număr ridicat de operaţiuni pe secundă şi replicare asincronă. Configuraţia de controller dual activ/activ furnizează un număr dublu de porturi I/O şi creşte performanţa globală a sistemului.

În acelaşi timp, această gamă de produse se bucură de fiabilitate de top. Discurile sunt testate individual la condiţii de stress, dar şi în cadrul funcţionării în sistem, astfel încât cele cu potenţiale defecte să fie eliminate din start. Şasiul în sine dispune de o proiectare mecanică superioară, prin intermediul căreia se elimină vibraţiile dintre discuri, astfel încât să se maximizeze durata de viaţă a acestora. Tehnologia Cool Drive foloseşte atât ventilatoare push cât şi pull, pentru asigurarea unui flux constant de fluide de răcire deasupra discurilor, chiar şi în ipoteza defectării vreunuia dintre ventilatoare. În plus, tehnologia Active Drawer Technology reprezintă o premieră în industrie. Prin intermediul ei, unei singure persoane îi este uşor să întreţină sistemul de stocare. Persoana respectivă poate trage pur şi simplu un sertar din sistem afară, cu scopul de a depana discurile sau ventilatoarele, în vreme ce sistemul continuă să funcţioneze. Prin aceasta timpul de nefuncţionare a sistemului se reduce la zero!

Pentru mai multe informaţii, poate fi consultată resursa online de la adresa: http://www.nexsan.com/products/NST-Series/NST6000.aspx

Beneficii cheie ale sistemului:
– 240TB în 4 module (E60, E60VT), 192TB în 4 module (E48, E48VT) sau 72TB în 2 module (E18, E18V)
– Produsele de înaltă performanţă E-Series V utilizează tehnologie de controller multi RAID de ultimă generaşei de la Imation.
– Combină discuri SAS, SATA şi SSD în acelaşi sistem
– Se poate face alegere între 1Gb sau 10Gb iSCSI, 8Gb Fibre Channel şi 24Gb SASx4 I/O
– Replicare asincronă
– Se economiseşte până la 87% energie prin tehnologia AutoMAID
– Tehnologie Active Drawer pentru operaţiuni neîntrerupte în cursul depanărilor
– Tehnologia Cool Drive maximizează fluxurile de răcire
– Design-ul de minimizare a vibraţiilor maximizează fiabilitatea discurilor
– Toleranţă la căderi, cu componente active şi interschimbabile la cald

nst6000_frontstraightO a doua gamă de produse adusă de companie pe piaţa locală este dată de soluţia Nexsan NST6000 Unified Storage. Aceasta este o soluţie de stocare hibridă unificată, pentru solutii din clasa Enterprise.

În fapt, produsele din seria NST6000 se constituie într-o platformă complet unificată, care furnizează suport pentru trafic de date bloc (Fibre Channel, iSCSI) precum şi la nivel de fişier (NFS, CIFS, SMB and FTP), fără problemele şi cheltuielile legate de achiziţia, instalarea şi gestionarea de controllere separate de stocare date pentru operaţiuni de tip bloc şi transfer de fişiere. Pentru mai multe informaţii, poate fi consultată resursa online de la adresa: http://www.nexsan.com/products/NST-Series/NST6000.aspx

Cele mai multe organizaţii au nevoie atât de scalabilitate de stocare pentru creşteri extreme de volume de date, cât şi de aplicaţii virtualizate performante pentru protejarea contra gâtuirilor de flux de date. Centrele de date ale acestor organizaţii axate pe creşterea capacităţilor fără sacrificarea performanţelor pot socoti sistemul hibrid unificat de stocare date Nexsan NST6000 drept soluţia optimă pentru nevoile lor.

Împreună cu sistemul de operare NestOS 3.0, produsele din noua gamă Nexsan NST6000 reprezintă o soluţie de stocare înalt scalabilă, cu o amprentă compactă, care foloseşte o tehnologie de cache denumită FASTier® pentru accelerarea cererilor I/O de citire şi scriere.
FASTier transferă inteligent şi automat datele prin şirul de discuri SSD astfel încât să se obţină o performanţă cu de până la zece ori mai mare decât în cazul stocării tradiţionale pe discuri. Rezultatul net este acela al unui cost per unitate I/O radical îmbunătăţit, prin care se accelerează mediile virtuale şi de tip cloud ale clientului.
Interfaţa GUI revoluţionară uşurează configurarea şi gestionarea sistemului in ansamblu, totul cu scopul de a micşora timpul de raspuns, si a aduce astfel un raspuns intuitiv si rapid la problemele organizaţiilor de dimensiuni medii si mari confruntate tot mai des cu creşterea complexităţii stocării de date.

Printre elementele cheie ale platformei se numără:
Transfer bloc: Fibre Channel, iSCSI
Transfer fişiere: NFS, CIFS, SMB and FTP
Sistem de operare a stocării de date NestOS
Tehnologie de accelerare FASTier
Unităţi de procesare Multi-Core Xeon
DRAM tolerant la căderi
eMLC SSD sau SLC SSD de clasă Enterprise
Scalabilitate până la 48 SSD-uri sau 19.2 TB
10K, 15K 2.5″ SAS HDD
15K SAS, 7200 NL-SAS
Scalabilitate până la 756 TB (cu discuri SAS)

Sistem de arhivare date Assureon
assureon_frontNexsan Assureon, de la Imation, este un sistem de arhivare pentru optimizarea primară a stocării de date, conformitatea cu reglementările legale şi procedurile corporatiste, şi reţinerea securizată, pe termen lung, de fişiere. Assureon descarcă date din sistemul primar de stocare pentru a elibera spaţiu util pentru datele active, astfel reducând substanţial dimensiunile, costurile şi complexitatea arhivelor de backup. Caracteristicile de securitate sunt conforme cu cerinţele de reglementare guvernamentală şi corporatistă, incluzând aici HIPAA, SOX şi SEC-17. Caracteristicile aparte de integritate a datelor, cum ar fi amprentarea digitală a fişierelor, conferă siguranţă asupra faptului că fişierul salvat este acelaşi fişier cu cel accesat, indiferent de momentul acţiunii. Assureon este uşor de administrat, operează transparent fără întreruperi vizavi de utilizatori sau aplicaţii, şi poate sta în infrastructura fizică a utilizatorului, în cloud sau în ambele locaţii.

Pentru mai multe informaţii, poate fi consultată resursa online de la adresa: http://www.nexsan.com/products/assureon.aspxa>, prin email la adresa office@omnient.ro sau la numele de support Omnient de la adresa www.omnient.ro.