Data Center / Storage — February 4, 2016 at 9:00 pm

Program online de certificare in domeniul centrelor de date

by

Schneider Electric lanseaza programul online de certificare Data Center Certified Associate (DCCA) in cadrul Energy University, o platforma educationala online, in domeniul managementului energiei. Acest program ii ajuta pe profesionistii centrelor de date sa fie la curent cu temele de actualitate, tendintele si practicile din industrie care le pot imbunatati nivelul de calificare si de credibilitate.

Programul DCCA cuprinde 14 cursuri care ofera cunostinte fundamentale relevante pentru proiectarea sau modernizarea centrelor de date, inclusiv informatii referitoare la alimentarea cu energie electrica, climatizare, rack-uri, cablare, protectie impotriva incendiilor, management si securitate fizica. Dupa finalizarea tuturor cursurilor, utilizatorul poate sustine examenul, care era pana acum disponibil doar intr-un centru fizic de testare, prin intermediul contului sau de pe platforma Energy University. Certificarea ofera un standard global de determinare a nivelului de cunostinte ale unei persoane in materie de proiectare, construire si operare a centrelor de date.

„Există, la nivel global, o cerere ridicată de specialişti bine pregătiţi în centre de date, iar provocările din această industrie în ceea ce priveşte dimensiunile, infrastructura şi managementul centrelor de date evidenţiază valoarea acestei certificări”, a declarat Michelle Souza, Program Manager Energy University în cadrul Schneider Electric. „Energy University oferă o modalitate inteligentă şi convenabilă de a extinde gama de aptitudini şi de a îmbunătăţi performanţele la locul de muncă prin certificări pentru profesioniştii din industrii precum centrele de date, managementul energiei şi altele.”

Programul educaţional general, iniţiat odată cu lansarea platformei Data Center University în 2006, a oferit, până acum, cursuri în domeniul eficienţei energetice profesioniştilor din 165 de ţări, în 13 limbi. În prezent, Energy University are peste 350.000 de utilizatori la nivel mondial şi peste 500.000 de cursuri au fost finalizate în cadrul platformei.

Programul de certificare online DCCA este deja al doilea examen de calificare disponibil prin intermediul platformei Energy University. În octombrie 2012, Energy University a lansat examenul Professional Energy Manager (PEM), în parteneriat cu Institutul de Profesionişti în Energie din SUA (Institute of Energy Professionals – IEP), pentru a le oferi persoanelor interesate de acest domeniu oportunitatea de a obţine o acreditare în sectorul de management al energiei, aflat în continuă dezvoltare. De la lansare, peste 60 de profesionişti din 26 de ţări au fost certificaţi prin intermediul acestui program.

Cursurile Energy University sunt disponibile, la cerere, în orice moment, la www.MyEnergyUniversity.com. Pentru mai multe informaţii despre Schneider Electric sau despre soluţiile sale integrate, puteţi vizita site-ul web www.schneider-electric.com.