Data Center / Storage — February 4, 2016 at 9:27 pm

Telekom Romania devine VCE Gold Partner

by

 

vceTelekom Romania, membră a Deutsche Telekom, a devenit Service Provider și System Integrator de nivel Gold în cadrul VCE™ Partner Program. Telekom Romania va utiliza sistemele VCE Vblock atât ca platformă pentru propriile servicii de cloud cât și în proiecte livrate către clienți enterprise.

Telekom Romania a ales sistemele VCE Vblock pentru calitatea și performanțele garantate de forța combinată a Intel, Cisco, EMC și Vmware, care oferă prin Vblock o arhitectură integrată nativ, pre-testată, management comun pentru toate componenentele, servicii unice de suport și un plan coerent de actualizare pe întreg ciclul de viață al produsului. Toate aceste beneficii permit ca infrastructura IT a Telekom Romania să atingă un nivel ridicat de scalabilitate și agilitate, iar compania să reducă riscurile si să obțină economii semnificative ale costurilor operaționale.

Obiectivul parteneriatului este accelerarea adopției infrastructurii convergente și a serviciilor de cloud computing pe piața locală. Cele doua companii derulează deja relații de afaceri, iar proiectele comune finalizate anul trecut au deschis oportunitatea unei colaborări pe termen lung. Pe baza sistemelor Vblock, Telekom Romania va aborda companii mari și medii care au nevoie de soluții integrate de servere, stocare, virtualizare și rețea, la standarde esențiale de redundanță și disponibilitate. Cu peste 60 de specialiști și peste 200 de certificări individuale pe tehnologiile Cisco, EMC și VMware, Telekom Romania deține o poziție unică pe piața de infrastructură convergentă și poate gestiona proiecte de mare complexitate, în orice sector de activitate.
Complementar, Telekom Romania va folosi sistemele Vblock în propriul Data Center, pentru a livra servicii de cloud către clienții locali: Infrastructură ca serviciu, Servere Virtuale Private etc.

„Parteneriatul cu VCE este unul strategic, deoarece oferă oportunități majore de afaceri pentru Telekom Romania, pe două linii de activitate. Pe de o parte vom crește calitatea produselor și serviciilor bazate pe cloud, care vor fi livrate de pe platforme Vblock către clienții mici și mijlocii, iar pe de alta, vom oferi versiuni customizate ale Vblock pentru companiile mari care dețin și operează propria infrastructură IT. Piața locală se orientează tot mai mult către cloud-ul hybrid, iar astfel le putem oferi clienților posibilitatea utilizării Vblock în dezvoltarea și administarea propriilor medii cloud, într-o maniera simplă și eficientă. În ambele cazuri, creșterea eficienței și reducerea costurilor operaționale pot fi ușor măsurate și demonstrate, ceea ce mă face să cred în succesul relației de afaceri cu VCE pe termen lung,” afirmă Ovidiu Ghiman, Chief Commercial Officer, Telekom Romania.

O echipă de 15 ingineri de la Telekom Romania participă deja la un program intensiv de pregătire și certificare VCE pe componențe de infrastructură convergentă și cloud computing, la nivel de Sales, Pre-Sales, Implementare și Project Management, pentru a putea oferi soluții tuturor solicitărilor din partea clienților.

“Telekom Romania este unul dintre liderii pieței ITC, iar Vblock este cea mai avansată platformă de infrastructură convergentă. Prin urmare, asocierea dintre Telekom Romania și VCE este naturală și ne permite să le oferim calitate, agilitate și performanță clienților noștri din România,”
declară Barry Cashman, President VCE EMEA.