Servicii IT — February 5, 2016 at 4:14 pm

Luxoft dezvolta interfata om-masina (HMI) pentru Budii, conceptul de vehicul electric autonom al Rinspeed

by

luxoftLuxoft, furnizor de servicii de dezvoltare software si solutii IT inovatoare catre clienti globali, a anuntat in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015 ca dezvolta interfata om-masina (HMI) pentru conceptul revolutionar de vehicul electric autonom, Budii, creat de Rinspeed cu scopul de a redefini conectivitatea dintre om si masina. Rinspeed este un constructor si designer elvetian de automobile.

Budii se concentreaza pe activitatile soferului, fiind capabil sa invete preferintele si obiceiurile acestuia. Intregul habitaclu este gandit in jurul nevoilor pasagerilor. Cluster-ul digital, bordul, navigatia sunt completate de un ecran de tip head-up. Masina inteligenta intelege gesturi si interactioneaza cu mediul inconjurator si alte vehicule alaturi de care se afla pe aceeasi ruta.

“Relatia dintre un sofer si o masina se realizeaza prin Interfata Om-Masina sau HMI”, a declarat Mikhail Bykov, Managing Director Luxoft, Automotive & Transport. “HMI este elementul cheie intr-o experienta de utilizare superioara, atat pentru sofer, cat si pentru pasageri. Folosim limbajul designului pentru a crea interfete om-masina atractive, eficiente, inteligente, de incredere, usor de utilizat care ajuta, astfel, in dezvoltarea unicitatii brandului. Suntem mandri ca Luxoft a fost ales sa creeze Interfata Om-Masina pentru acest ‘laborator pe roti’ inovator, care va contribui la conturarea viitorului vehiculelor autonome”, a adaugat Mikhail Bykov.