Data Center / Storage — February 7, 2016 at 3:41 pm

Dell reduce costul stocării enterprise flash prin cel mai nou suport de tehnologie flash drive

by

dell
Soluţii enterprise class all flash Dell Storage SC4020

Dell adopta discurile de tip flash pentru mediul enterprise de cea mai nouă generaţie, ajutând organizaţiile de toate dimensiunile să reducă semnificativ costurile asociate cu stocarea şi gestionarea datelor şi aplicaţiilor IT valoroase utilizate.

Prin intermediul arhitecturii moderne, virtualizate, de stocare date de tip array şi al tehnologiei inteligente unicat de plasare a datelor, clienţii Dell Storage SC Series pot adopta noi SSD-uri Mainstream Read-Intensive (RI), bazate pe tehnologia TLC SD NAND. Combinaţia dintre aceste tehnologii şi opţiunile flash şi hard disk disponibile anterior permite clienţilor să beneficieze de raporturi preţ per performanţă mai mici ca oricând şi de densitate crescută de stocare date în toate segmentele array pentru satisfacerea nevoilor de orice gen, de la cel mai înalt nivel la cel mai jos.

De exemplu, Dell poate oferi acum soluţii enterprise-class all-flash Dell Storage SC4020 pentru un preţ de doar 1,50 euro per gigabyte şi pentru un preţ de doar 0,53 euro per gigabyte pentru configuraţii flash hibride tipice, permiţând astfel organizaţiilor să beneficieze de acces mai rapid la date critice pentru costuri de stocare mai mici ca oricând. Noile configuraţii all-flash de la Dell pot oferi un cost per gigabyte mai mic dinainte de aplicarea tehnologiei de reducere date decât oferă soluţiile concurenţei după reducerea datelor.

“Strategia unică Dell de plasare date permite diverselor moduri de stocare flash – SLC, MLC şi TLC – să fie eficient instalate în cadrul unor arhitecturi multinivel, care se pot dovedi mai eficiente din punct de vedere al costurilor decât array-urile tip flash pe un singur nivel”, a declarat Eric Burgener, director cercetare, sisteme stocare date, IDC. “Anunţul Dell legat de discurile flash construite pe tehnologie TLC 3D NAND le aşează în fruntea clasamentului privind densitatea de stocare cu 45 TB per unitate rack pentru array-uri tip flash şi coboară costul în dolari pe gigabyte al stocării de date enterprise de tip flash la nivele similare cu cel al stocării în cazul discurilor dure 15 K RPM – cu performanţe semnificativ mai ridicate. Costurile au reprezentat bariera cea mai importantă în calea adoptării tehnologiei flash în centrele de date, iar anunţul Dell legat de un nou reper mai scăzut legat de preţul în dolari per gigabyte pentru configuraţiile all-flash permite extinderea folosirii tehnologiei flash pentru o varietate mai mare de fluxuri de lucru în mediul enterprise.”

Veniturile generate de echipamentele de stocare date din seriile Dell Storage SC all-flash şi flash hibrid au crescut cu 89% de la an la an în primul trimestru din 2015. Când e vorba de instalarea de discuri flash/SSD, directorii şi liderii IT au selectat Dell ca fiind prima alegere de ansamblu ca vendor, conform unui studiu independent SSG-NOW din ianuarie 2015, care a cuprins 580 de lideri IT la nivel global.

Arhitectura modernă, virtualizată, de stocare date de tip array de la Dell permite o abordare inventivă pentru armonizarea inteligentă a tipurilor multiple de echipamente flash în cadrul aceluiaşi array, pe baza cerinţelor legate de încărcările de lucru şi a tiparelor de utilizare. Cum costul a reprezentat principala barieră în calea adoptării tehnologiei flash, Dell s-a concentrat asupra utilizării eficiente a discurilor pentru a reduce constant costul de ansamblu al echipamentelor flash de nivel enterprise.

Echipamentele Dell Storage de tip array scad costurile tehnologiei flash şi măresc densitatea în toate categoriile de echipamente array
Odată cu apariţia tehnologiei inteligente de plasare date, Data Progression, patentate de Dell, şi cu lansarea pachetelor software array Dell Storage Center 6.6, echipamentele de stocare date de tip array din seria Dell Storage SC pot adopta şi optimiza noile discuri flash Mainstream RI bazate pe TLC 3D NAND. Aceste discuri Mainstream RI reprezintă discurile flash de nivel enterprise cu cel mai mic cost pe gigabyte şi cu cea mai mare densitate din industrie, permiţând Dell să ofere SSD-uri la aproximativ acelaşi preţ pe gigabyte precum discurile dure high-end 15K HDD, însă cu o îmbunătăţire a performanţei de aproape 24 de ori mai mare, o densitate de până la şase ori mai mare, o latenţă mai mică şi un consum de energie mai redus.

Pachetul software Dell Data Progression, optimizat pentru flash, permite companiei Dell şi clienţilor acesteia să armonizeze diversele tehnologii de vârf flash pentru generarea de soluţii mai accesibile, cu performanţe mai mari. În cadrul soluţiilor optimizate flash, Dell oferă acum echipamente array care combină noile discuri flash Mainstream RI cu discurile flash Write-Intensive (WI) de cea mai mare performanţă. Prin această abordare, pachetele software inteligente tip array asigură scrierea datelor pe dispozitivele flash, de mai mare anduranţă, şi gestionează scrierile pe discurile Mainstream RI cu costuri mai mici. Prin aceasta scade costul general al soluţiilor flash array de nivel enterprise de la Dell, simultan cu menţinerea performanţelor ridicate.

Ca o consecinţă, Dell elimină bariera costurilor din calea adoptării tehnologiei flash de nivel enterprise pe întreg portofoliul de echipamente Dell Storage SC8000, SC4020 şi SCv2000 cu configuraţii all-flash sau flash hibrid, astfel îmbunătăţindu-se major performanţele echipamentelor array de uz general şi reducându-se dramatic costul echipamentelor tip array de mare performanţă, optimizate pentru flash.

Prin intermediul noilor discuri, disponibile la capacităţi de până la 3,8 TB, tehnologia flash devine mai practică la orice scară. Echipamentul Dell Storage SC4020 poate furniza acum o capacitate de 90 TB în doar 2U de spaţiu rack. În plus, echipamentele Dell Storage SC8000 pot suporta cu 62% mai mult flash pentru a atinge un total de până la 3 PB de capacitate flash brută într-un singur array.

Echipamentele array din seriile Dell Storage SC vor începe să suporte discuri flash Mainstream Read-Intensive, bazate pe tehnologie TLC 3D NAND din august 2015.