Retail / Horeca — February 7, 2016 at 11:04 am

Grupul Agrisol a ales RetailIQ

by

rbcPovestea grupului Agrisol debuteaza inca din anul 1962, cand intre orasele prahovene Ploiesti si Campina a fost infiintata Intreprinderea avicola de stat Baicoi. Inca de la inceputuri, intreprinderea a cunoscut un ritm accelerat de crestere datorita investitiilor continue in modernizarea intregului flux tehnologic. Prin volumul productiei si prin gradul avansat de modernizare si dotari, unitatea a ajuns sa fie repede unul dintre cei mai importanti producatori din industria avicola din Romania.

Pe langa contributia importanta pe care intreprinderea o aducea in aprovizionarea cu produse de carne pe intreg teritoriul tarii, unitatea si-a creat un bun renume si la nivel international, exportand produse bine apreciate si imbelsugand mesele consumatorilor din intreaga lume cu carne de pui gustoasa si sanatoasa.

In martie 1991 intreprinderea devenea Avicola Ploiesti, pastrandu-si locul printre cei mai importanti producatori de carne de pui din Romania. In anul 2000 incepea constructia primei fabricii de nutreturi combinate, a silozurilor si anexelor sale, in Movila Vulpii, judetul Prahova. Infiintarea si extinderea retelei de magazine proprii a constituit o prioritate permanenta a grupului, inregistrand o crestere sustinuta in ultimii ani. In anul 2010 reteaua numara 40 de unitati. In urmatorul an reteaua se marea la 55 de magazine, ajungandu-se la un total de 100 in anul 2012.

Pentru a asigura un management de calitate al lanturilor sale de retail si pentru eficientizarea proceselor de business, compania Agrisol a decis sa lucreze cu specialistii RBC pentru a identifica cea mai buna solutie pentru gestiunea magazinelor proprii. Pentru lantul de magazine, compania a ales sa implementeze suita de aplicatii Retail IQ in configuratie Head Office – Back Office – Front Office, solutie proprietara Romanian Businesss Consult, iar la partea de hardware echipamente POS de la Wincor- Nixdorf. Anul acesta s-a facut roll-out-ul pentru primele 20 de magazine, urmand ca anul viitor sa se extinda implementarea si in celelalte 80 de magazine.

Robusta, eficienta si foarte intuitiva, solutia Retail IQ, destinata comerciatilor locali, este un sistem complet de gestiune a magazinelor mici si mijlocii care asigura managementul activitatilor, pornind de la procesul de vanzare la casa si incheind cu functionalitati complexe de gestiune a magazinelor si retelelor comerciale, precum si un modul foarte puternic de raportare.

Retail IQ este o solutie modulara, poate fi scalata la unul sau mai multe magazine si este total customizabila pe cerintele clientului. Pe langa functionalitatile de baza, precum procesarea tranzactiilor in timp real, controlul achizitiilor de marfa, calcularea marginii comerciale, controlul stocurilor etc., solutia inglobeaza module dedicate de promotii, fidelizare a clientilor si generare de rapoarte.