Studii — February 7, 2016 at 4:27 pm

Organizatiile intampina dificultati in combaterea atacurilor cibernetice sofisticate

by

istock_000000130551_l2Aproximativ 60% din liderii in securitate sunt de parere ca hackerii au depasit capabilitatile securitatii cibernetice din cadrul organizatiei lor

Peste 80% din liderii in securitate sunt de parere ca provocarea lansata de amenintari externe este in crestere, in timp ce 60% sunt de acord ca oraganizatiile sunt depasite in acest razboi cibernetic, conform unor rezultate anuntate de IBM. In plus studiul dezvaluie ca tehnologia este vazuta ca o componenta critica in adresarea acestor probleme legate de securitate si amenintari, iar big data, cloud si mobile sunt clasificate ca fiind domeniile cele mai importante din punct de vedere al prioritatii.

Cel de-al 3-lea studiu anual al IBM Cief Information Security Officer a fost efectuat de catre Centrul IBM pentru Perceptii Aplicate si este bazat pe raspunsurile a 138 de interviuri detaliate avand ca participanti majoritatea liderilor in securitate. Amenintarile sofisticate din exterior au fost identificate de 40% din expertii in securitate. Pe masura ce liderii de companii continua sa contureze prioritatile afacerii, amenintarile din exterior vor necesita un efort organizational insemnat in urmatorii trei pana la cinci ani.

In prezent organizatiile regandesc strategiile de securitate cibernetica

Scopul studiului a fost acela de a dezvalui si de a intelege modul in care organizatiile se apara impotriva atacurilor cibernetice, rezultand ca 70% din liderii de securitate sunt de parere ca ei au tehnologii traditionale, suficient de dezvoltate care se axeaza pe anticiparea intruziunilor in retea, detectia avansata a softurilor rau intentionate si scanarea de vulnerabilitati a retelei.

Alte concluzii suplimentare dezvaluite de studiul IBM CISO includ:
Securitatea in mediul Cloud continua sa fie lider pe Agenda: In timp ce interesul asupra securitatii in mediul cloud ramane ridicat, aproape 90% dintre cei chestionati in cadrul studiului au adoptat platforma cloud sau au in momentul de fata planuri pentru initiative in mediul cloud. Din acest grup, 75% se asteapta ca bugetul lor pentru securitate in mediul cloud sa creasca sau sa creasca dramatic pe parcursul urmatorilor trei pana la cinci ani.
Capabilitatile inteligente de securitate bazate pe date sunt o prioritate: Peste 70% din liderii in securitate au declarat ca solutiile inteligente ale securitatii in timp real sunt din ce in ce mai importante pentru organizatiile lor. In ciuda acestui puternic acord, studiul a constatat domenii precum descoperirea si clasificarea datelor si analize inteligente de securitate care aveau o dezvoltare relativ mica (54%) si necesitau o mai mare nevoie de imbunatatire sau transformare.
Necesitatile inseminate pentru securitatea in domeniul mobile, se mentin: In ciuda faptului ca forta de munca in domeniul mobile este in crestere, doar 45% din liderii in securitate declara ca au o abordare eficienta in gestionarea dispozitivelor mobile. De fapt conform studiului, securitatea mobila si cea a dispozitivelor s-a clasat pe o pozitie joasa pe lista de dezvoltare (51%).

Imputernicirea liderilor de astazi in securitate
Avand in vedere continua dezvoltare a regulamentelor guvernamentale si a atacurilor cibernetice, majoritatea organizatiilor si-au redefinit punctul de vedere in ceea ce priveste securitatea in ultimii trei ani, plasand liderii in securitate in roluri mult mai influente. Conform studiului 90% dintre liderii in securitate sunt de acord cu faptul ca au o influenta insemnata in cadrul organizatiei, iar 76% sunt aceia care declara ca gradul lor de influenta a crescut semnificativ in ultimii trei ani. In plus, 71% sunt complet de acord ca primesc sprijinul necesar din partea organizatiei pentru a-si face datoria mult mai eficient.