Big Data&Analytics — February 7, 2016 at 10:51 am

Performanța Danone Europa de Sud-Est susținută cu inteligență românească

by

relevanceRelevance Management a finalizat, în doar 11 de luni, implementarea cu succes a soluției de suport decizional pentru Danone și continuă să ofere suport pentru buna funcționare a acesteia.

Colaborarea dintre cele două companii a început la finalul anului 2013, atunci când în cadrul Danone a apărut necesitatea de a gestiona și de a transforma un mare volum de date în informații valoroase. Proiectul DSS (Decision Support System) a demarat cu etapa de analiză și a continuat cu realizarea întregii arhitecturi a soluției de suport decizional. Soluția constă în implementarea unei platforme de DWH (Data Warehouse), care să gestioneze datele stocate în divere baze de date, împreună cu două instrumente business intelligence pentru analiza și raportarea informațiilor relevante: QlikView pentru analize asociative, vizuale, ad-hoc și Microsoft BI.

„Din punct de vedere tehnic și din perspectiva businessului, complexitatea proiectului a fost o provocare interesantă pentru echipa de consultanți Relevance. Experiența acumulată ȋn peste 15 ani, cu implementări in diverse industrii și pentru diverse departamente, a facilitat dialogul și a condus la găsirea soluțiilor potrivite pentru realizarea cu succes a proiectului DSS în mai multe țări.” a declarat Andrei Vasilescu, Director Executiv în cadrul Relevance.

Pentru ambele companii, o provocare suplimentară a fost aceea de a implementa platforma DWH, în paralel, cu introducerea unei noi soluții SAP, pentru țările din Europa de Sud-Est. În acest context, a apărut oportunitatea de a regândi și sincroniza procesele de analiză și raportare în toate departamentele Danone.
Acestor provocări li s-a alăturat aceea de a oferi servicii de management de proiect, care să susțină implementarea platformei în toate departamentele Danone România: Top management, Sales, Marketing, Finance și Controlling, Purchasing, Milk, Supply Chain și Producție.

Ca urmare a implementării platformei de DWH și a soluțiilor Business Intelligence, timpul de acces și analiză datelor a fost redus. Astfel, soluția oferită de Relevance a crescut viteza și flexibilitatea în realizarea de rapoarte și analize. Aceasta a contribuit la optimizări pe întregul flux de business, deoarece informațiile colectate prin platforma DWH pot fi vizualizate în multiple modalități. De asemenea, raportările și analizele de suport decizional se realizează cu mai puține resurse dedicate decât înainte de implementarea DSS.

Efectele pozitive ale implementarii s-au simtit imediat in zona de vanzari, de exemplu, cu acces mult mai facil la date din teren si cu sincronizare mai departe in fluxul productiv. Rapoartele sunt acum intuitive si permit navigarea mult mai usoara si rapida printre informatii decat cele folosite anterior, chiar daca volumul de date este mai mare. Acesta este exact procesul de Business Discovery promovat de QlikView.

Pentru departamentul Supply Chain au fost create noi tipuri de rapoarte. Înainte de utilizarea QlikView, acestea erau extrase din SAP. În prezent, aplicațiile dezvoltate pe acest segment salvează mult din timpul de prelucrare. Fiind ușor de folosit, interfața QlikView corelează mult mai ușor datele și scurtează timpii de decizie.
Soluția implementată de Relevance aduce multiple beneficii și în zona de securitate, permițând centralizarea și accesul mai rapid la date.

Parteneriatul dintre cele două companii continuă. Echipa Relevance pune la dispoziție expertiza sa în DWH și BI pentru adăugarea de noi facilități de DSS, aducâdu-și astfel contribuția la realizarea obiectivelor de business ale Danone.