Securitate — February 7, 2016 at 8:00 pm

Ransomware-ul crește, crește, crește…

by

cryptolockerAnul 2015 a însemnat dublarea numărului de atacuri cryptolocker, Kaspersky Lab detectând astfel de programe pe mai mult de 50.000 de echipamente din corporații.

Această tendință s-ar putea datora faptului că răscumpărările primite de la organizații sunt mult mai consistente decât cele primite de la indivizi. De asemenea, crește și probabilitatea ca atacul să fie un succes și să fie plătită răscumpărarea. Multe companii pur și simplu nu pot funcționa dacă informațiile de pe anumite computere sau servere importante sunt criptate și inaccesibile.

Kaspersky Lab recomandă companiilor să ia măsuri pentru a reduce riscurile și să se informeze cu privire la cele mai noi amenințări. Principiile de bază ale securității rețelelor unei companii rămân aceleași: să-și instruiască angajații, să stabilească protocoale stricte de securitate și să folosească noile tehnici și tehnologii. Fiecare nouă măsură de protecție reduce riscul breșelor în rețea. Pentru a elimina riscul infectării cu ransomware, companiile ar trebui să utilizeze protecție împotriva exploit-urilor și să se asigure că soluțiile de securitate includ metode de detecție bazate pe comportament.