Studii — February 7, 2016 at 4:42 pm

Romanii, deschisi la alternative in transportul urban

by

taxiDesi doar 14% dintre romani au auzit pana acum de aplicatia pentru smartphone Uber, 88% considera conceptul aplicatiei util si 73% sunt dispusi sa o utilizeze, arata un studiu realizat de compania iSense.Solutions.

Uber reprezinta o platforma care conecteaza pasagerii cu soferii care doresc sa imparta costurile calatoriilor, oferind astfel o alternativa la serviciile de taxi. Totusi, desi Uber se adreseaza atat pasagerilor, cat si soferilor, doar 18% dintre respondentii studiului au afirmat ca ar utiliza aplicatia doar ca soferi, in timp ce aproape 28% sunt dispusi sa o foloseasca din postura de pasageri. Studiul arata ca femeile ar utiliza aplicatia Uber mai degraba ca pasageri (33,8%), decat ca soferi (9,2%), in timp ce barbatii sunt mai deschisi sa devina soferi Uber (26,6%) decat pasageri (21,7%).

Pana in prezent, aplicatiile de acest gen din Romania s-au concentrat pe comenzile la taxi. Cea mai populara astfel de aplicatie pentru smartphone este Speed Taxi, 10% dintre romani afirmand ca o folosesc, in timp ce 40% au auzit de ea, desi nu o utilizeaza. Clasamentul este urmat de aplicatiile Meridian Taxi (6,6% o utilizeaza, 29% doar au auzit de ea), Cris Taxi (5% / 22%), Star Taxi (3,6% / 21%) si Clever Taxi (3% / 28%).