Securitate — February 7, 2016 at 6:48 pm

Telefoane cu Android livrate cu programe spyware

by

starEste pentru prima oară când experții de securitate au descoperit un smartphone echipat cu un program spyware chiar din fabrică.

Programul malware este deghizat ca aplicație Google Play Store și face parte din aplicațiile preinstalate. Programul spyware rulează în background și nu poate fi detectat de către utilizatori. Fără știrea acestuia, smartphone-ul trimite datele personale către un server localizat în China și este capabil să instaleze pe ascuns aplicații suplimentare. Aceasta face posibilă preluarea de date personale, interceptarea apelurilor și a datelor de logare pe online banking, citirea emailurilor și a mesajelor SMS sau preluarea controlului camerei video și a microfonului, de la distanță.

Modelul afectat, “N9500″, este produs în China de producatorul Star și arată foarte asemănător cu un model de smartphone fabricat de un producător foarte cunoscut. Pentru că programul spyware este integrat ca firmware al producătorului, nu poate fi șters de pe dispozitiv. Modelul este distribuit în Europa și mari retaileri online încă îl comercializează, la prețuri cuprinse între 130 și 165 euro.

Sursa: G Data