Servicii Profesionale — February 7, 2016 at 11:34 am

Transilana a redus cu peste 40% timpul de onorare a comenzilor cu ajutorul SocratePlus ERP

by

Infiintata in anul 1936, Transilana este o filatura de lana pieptanata, cu o productie anuala de 750-800 de tone, 150 de angajati si o cifra de afaceri de 6,5 milioane de Euro. Experienta si traditia in productia de fire de lana pieptanata au condus Transilana la ocuparea unei pozitii aparte in acest sector la nivel national, datorita programului constant de investitii, preocuparii permanente pentru organizarea eficienta a productiei, si nu in ultimul rand, datorita efortului inovativ al angajatilor.

btnsocSistemul integrat care gestioneaza toate procesele din organizatie, interfata prietenoasa si functionalitatile specifice pentru domeniul de activitate al Transilana, au determinat compania sa aleagaSocratePlus inca din 1997, fiind printre primele companii care au inceput implementarea sistemului. În prezent, dupa 18 ani, Transilana utilizeaza cu succes aceeasi solutie, ultima implementare fiind cea a modulului de Productie.

Transilana s-a dezvoltat an de an si odata cu ea, modulele si functionalitatile utilizate au crescut ca numar si complexitate. În prezent, la Transilana se folosesc toate modulele existente in SocratePlus ERP: Aprovizionare, Stocuri, Vanzari, Financiar-Contabilitate, Mijloace Fixe, Salarizare si, cel mai recent implementat, modulul de Productie.

“Modulul de productie a fost recent implementat si aduce exact ce ne lipsea: urmarirea procesului de productie si implicit a costurilor. Este foarte intuitiv si sigur ne va ajuta intr-o perioada foarte scurta de timp”, spune directorul general Adrian Taras.

Procesul de productie este unul foarte personalizat, datorita faptului ca Transilana lucreaza exclusiv pe productie adaptata cerintelor fiecarui client in parte. Modulul de Productie de la SocratePlus se muleaza perfect pe acest proces care implica o mare flexibilitate. Reducerea cu 40% a timpului de operare a comenzilor pentru lansarea in productie si de procesare a documentelor de expeditie, a adus cu sine cresterea gradului de satisfactie a clientilor, dar si cresterea numarului de comenzi primite. Tot datorita implementarii modului de Productie, Transilana poate acum calcula costul pe fir si poate face o evaluare mai exacta a stocului si a cheltuielilor.

Beneficii sporite au existat si pe partea de trezorerie si contabilitate, unde exista o vizibilitate marita asupra soldurilor si incasarilor pe fiecare client in parte. Istoricul pe fiecare client, face posibila o previzionare corecta, care, la randul ei are impact asupra planificarii aprovizionarii si productiei. La nivel de raportare, s-a redus substantial timpul de realizare si predare a rapoartelor, managementul companiei avand astfel acces la informatiile necesare pentru a putea lua rapid cele mai bune decizii de business.