Business — February 8, 2016 at 12:27 pm

Grupul Asseco SEE anunță rezultate mai bune pentru al doilea trimestru din 2015

by

Mobile office and banking conceptRezultatele pe scurt
• Veniturile din vânzări, după prima jumătate a anului 2015 însumează 53,3 milioane EURO, din care:
o Venituri din vânzări în cadrul diviziei de Plăți – 18,7 milioane EURO, cu o creștere de până la 20%
o Venituri din vânzări ale diviziei Bancare – 14,7 milioane EURO, în creștere cu 22%
o 33 milioane EURO, în creștere cu 10%, a veniturilor generate din vânzarea soluțiilor proprii
• Profitul operațional însumează 5,8 milioane EURO, în creștere cu 31%
• Profit net totalizează 4,8 milioane EURO, cu o creștere de 24%
• Profitabilitatea a atins pragul de 11%, cu o creștere de 2,6 p.p.
• Sumele de încasat din proiectele aflate în derulare pentru 2015 au ajuns la valoarea de la 96,2 milioane EURO, în creștere cu 7% 

Grupul Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE) a anunțat rezultatele pentru al doilea trimestru al lui 2015, depășindu-le pe cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Acesta este al cincilea trimestru la rând când societatea a înregistrat creștere, comparativ cu aceleași perioade ale anilor anteriori.

Veniturile din vânzări după primele două trimestre au însumat 53,3 milioane EURO comparativ cu 52,7 milioane EURO în aceeași perioadă din anul 2014. Cea mai mare creștere procentuală a fost înregistrată în cadrul diviziei Bancare, unde veniturile au crescut cu 22%, de la 12 milioane de EURO în aceeași perioadă a anului 2014 la 14,7 milioane EURO după primul semestru al acestui an. Divizia de Plăți a înregistrat o creștere cu 3 milioane EURO (20%) comparativ cu primele șase luni ale anului 2014 ajungând la 18,7 milioane EURO la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2015.

piotr-jelenski1“Rezultatele generate de ASEE în al doilea trimestru al anului 2015 indică aceleași tendințe care erau deja vizibile în primele trei luni ale acestui an – creșterea venitului și îmbunătățirea profitabilității în unitățile Bancare și Plăți, în timp ce în cadrul diviziei de Integrare Sisteme rezultatele înregistrate sunt sub nivelul previzionat”, a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A. „O mare parte a veniturilor, în cadrul structurii generale, au fost generate de serviciile și soluțiile proprii ale Grupului ASEE, rezultând astfel o creștere a profitului brut din vânzări”, a adăugat Piotr Jeleński.

Veniturile din vânzarea serviciilor și soluțiilor proprii a însumat 33 milioane EURO (62% din venitul total) în prima jumătate a anului 2015 în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut acesta a fost de 30 de milioane EURO (57%).

Profitul operațional (EBIT) a însumat 5,8 milioane EURO, ceea ce înseamnă o creștere de 31% comparativ cu 4,4 milioane EURO după primele șase luni ale anului 2014.

Rentabilitatea operațională a Grupului ASEE după primele șase luni ale anului 2015 a atins nivelul de 11%, ceea ce înseamnă o creștere de 2,6 p.p comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net al Grupului ASEE a crescut cu 24% comparativ cu prima jumătate a anului anterior, ajungând la 4,8 milioane EURO după primele 6 luni ale anului 2015.

Societatea a anunțat o valoare a sumelor de încasat din proiectele aflate în derulare pentru anul 2015 de 96,2 milioane EURO, ceea ce înseamnă o creștere de 7% comparativ cu 89,6 milioane EURO în aceeași perioadă a anului trecut.

asee-q2_2015

asseco_south_eastern_europeGrupul Asseco SEE este una din cele mai mari companii de IT din zona de dezvoltare și integrare soluții și servicii software proprii în regiunea Europei de Sud-Est (Serbia, Croaţia, România, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia-Herțegovina) și Turcia. Compania furnizează soluții IT&C pentru diverse verticale de business, inclusiv în sectorul financiar, plăți, administrație publică și telecomunicații. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) sunt listate la Bursa din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.400 de angajați provenind din 13 țări. Mai mult de 10 bănci din cele 15 cotate ca fiind cele mai mari din sud-estul Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.