Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 11:50 am

IBM extinde numarul de centre cloud in Europa, Asia si America

by

Data servers resting on clouds in blueIBM continua dezvoltarea retelei globale de cloud computing pana la 40 de centre cloud cu 12 noi locatii deservind o lista in continua crestere de clienti care se gandesc sa faca tranzitia catre cloud computing hibrid. IBM va satisface nevoile clientilor din cele 12 noi locatii incluzand centrele IBM Cloud din Frankfurt, Mexico City si Tokyo si inca 9 centre prin intermediul parteneriatului strategic cu Equinix in Australia, Franta, Japonia, Singapore, Olanda si SUA.

Acordul IBM cu Equinix faciliteaza accesul direct la intregul portofoliu de servicii cloud SoftLayer prin Equinix Cloud Exchange in 9 piete la nivel global cu deschidere catre America de Nord, America de Sud, Europa si Asia-Pacific, incluzand Amsterdam, Dallas, Chicago, Paris, Silicon Valley, Singapore, Sydney, Tokyo si Washington DC. Prin acest parteneriat, SofLayer ofera clientilor posibilitatea de a-si muta cu usurinta volumele de lucru privind productia in si din mediul cloud, permitandu-le astfel sa realizeze pe deplin strategiile lor de cloud hibrid.

Noile centre IBM Cloud din Frankfurt, Mexico City si Tokyo marcheaza cea mai recenta confirmare a angajamentului IBM in valoare de 1,2 miliarde de dolari facut in Ianuarie 2014, angajament care viza cresterea prezentei IBM cloud la nivel global pentru a satisface aceste mandate locale cu performanta, securitate si control de date incorporate.

Dezvoltarea solutiilor de cloud hibrid in organizatii
Implementarea solutiilor cloud in organizatii, mai ales cele de cloud hibrid sunt intr-o crestere semnificativa. Conform firmei lider de cercetare in tehnologie, Gartner Inc, aproximativ jumatate din organizatii vor avea cel putin un mediu cloud hibrid implementat pana in 2017. Motivul principal din spatele adoptarii solutiilor de cloud computing la nivel global incluzand mediul cloud hibrid, sunt cerintele catre companiile si institutiile guvernamentale de a stoca anumite date pe plan local pentru a fi in concordanta cu regulile de rezidenta a datelor, de asemenea si o dorinta tot mai mare a startup-up-rilor de a-si extinde afacerile la nivel global. IBM estimeaza ca circa 100 de natiuni si teritorii au adoptat legi care dicteaza modul in care institutiile guvernamentale si companiile private isi administreaza datele personale.

Noile centre extind in continuare reteaua globala a IBM cloud care include facilitati in Mumbai, Londra, Amsterdam, Beijing, Hong Kong, Singapore, Melbourne, Toronto, Dallas si Raleigh, N. C. inaugurate anul acesta. Acest efort include si divizia de consultanta pentru afaceri a IBM, care are mii de experti in cloud cu bogate cunostinte in domeniu. Acesti experti sunt disponibili in toata lumea pentru a veni in sprijinul clientilor atunci cand vor sa faca tranzitia in mediul cloud. Consultantii IBM sunt dedicati tipului de interactiune face-to-face cu clientii, pentru a aborda toate nevoile lor specifice industriei in timp ce ei fac tranzitia catre era cloud.
IBM a anuntat ca operatorul de transport global National Express Group PLC furnizeaza o cale ferata bazata pe date pentru imbunatatirea atat a performantelor operationale cat si a experientei client in mediul IBM Cloud prin asigurarea de informatie la minut asupra trenurilor si permite planificarea calatoriei de la un cod postal la altul – o premiera pentru autoritatea feroviara din UK.

vd-2“IBM recunoaste ca, companiile de afaceri si institutiile guvernamentale au nevoie de mediul cloud pentru a le ajuta sa se dezvolte, sa inoveze si sa opereze mult mai efficient, la unison cu investitiile IT existente”, a declarat Viorel Delinschi, IBM Managed Data Center Operations Manager, GTS“Tot ceea ce IBM face este desemnat sa ajute tranzitia companiilor catre cloud intr-un mod responsabil si intr-un ritm care sa corespunda cel mai bine cu modelul lor de afaceri si domeniul in care activeaza. Asa cum IBM a sprijinit companiile mari sa se transforme in fiecare era precedenta a domeniului IT, IBM serveste acum ca platforma cloud pentru organizatii.”