Internet/Telecom — February 9, 2016 at 7:27 pm

Internet of Things (IoT) System, o platformă capabilă să transforme radical industriile

by

 

ciscoCisco lansează Internet of Things (IoT) System, o platformă care simplifică administrarea la scară largă a dispozitivelor și obiectelor conectate la rețea. Aceasta oferă o infrastructură care este proiectată să gestioneze sisteme de mari dimensiuni cu trafic intens generat de diverse dispozitive și platforme.

Cisco IoT System cuprinde șase componente esențiale, care atunci când sunt combinate într-o singură arhitectură ajută la reducerea complexității procesului de digitalizare.

Cele șase componente ale noului Cisco IoT System sunt urmatoarele:

1. Conectivitate la rețea: Acestă componentă include purpose-built-routing, swithcing și produse wireless disponibile în forme rigide și non-rigide.
2. FOG Computing: Concept care acoperă o largă gamă de servicii, procese de calcul, aplicații și mari volume de date, toate adunate la un loc și livrate către toți utilizatorii finali, indiferent de poziția lor în rețea. Acesta are ca obiectiv principal asigurarea accesului la date, putere de calcul, stocare, memorie și aplicații ca servicii la un nivel superior de distribuție. FOG Computing permite clienților să analizeze și să gestioneze date la nivel local și astfel să obțină informații prețioase generate de echipamentele conectate. Cisco estimează că până în 2018, 40% dintre datele create de sistemele IoT vor fi procesate în arhitectura FOG. În prezent, peste 25 de produse de rețea Cisco dispun de infrastructura FOG Computing sau de platforma de procesare de date IOx.
3. Securitate: Elementul de securitate al sistemului IoT unifică securitatea cibernetică și fizică pentru a crește protecția bunurilor fizice și digitale. Portofoliul Cisco pentru supraveghere IP și a produselor de rețea cu ajutorul soluțiilor de securitate TrustSec și cloud/cyber security, permit utilizatorilor să monitorizeze, să detecteze și să răspundă atacurilor adresate atât către IT cât și către Operational Technology (OT).
4. Analizare a Datelor: Cisco IoT System oferă o infrastructură optimizată pentru implementarea soluțiilor de analiză și valorificare a datelor, atât pentru portofoliul Cisco Connected Analytics, cât și pentru alte tipuri se software-uri de analiză.
5.Management și Automatizare: Cisco IoT System oferă securitate îmbunătățită, control și suport pentru mai multe funcții distincte, astfel încât utilizarea acestuia să permită gestionarea cu ușurință a unui volum tot mai mare de dispozitive și aplicații.
6. Application Enablement Platform: Oferă un set de API-uri pentru industrii și orașe, parteneri de afaceri și furnizori pentru a proiecta, dezvolta și implementa propriile aplicații, având la bază capacitățile oferite de IoT System.

Cisco IoT System permite industriilor precum cele producătoare de petrol și gaze, utilități, transport, siguranță publică și orașe inteligente să accelereze implementarea soluțiilor IoT. Liderii cheie din industrie au adaptat deja aplicațiile pentru a rula pe sistemul Cisco Fog Computing, inclusiv GE (Predix), Itron (Riva), OSISoft (PI), smartFOA în Japonia, Bit Stew, Darva, SK Solutions, Toshiba și mulți alții.

Recent, Cisco a achiziționat Covacsis, un furnizor de servicii de analiză în timp real care folosește sistemul Cisco IOx pentru a oferi informații importante companiilor din industria producătoare. De asemenea, Cisco oferă consultanță completă și servicii profesionale pentru tehnologia IoT. Expertiza de top a Cisco, împreună cu cea a partenerilor de tehnologie contribuie la accelerarea transformării și asigură alinierea tehnologiei informației (IT) cu tehnologia operațională (OT).